Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Ναυπακτίας, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κινοποιείται και στα Μέσα Ενημέρωσης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων καταγγέλει για «ανάρμοστη συμπεριφορά» τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας Ανδρέα Κοτσανά, με αφορμή την αντιπαράθεση του αντιδημάρχου και του προέδρου της Ομοσπονδίας που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίοιυ.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Θέμη Δαβανέλλο και το γραμματέα Κωνσταντίνο Αναδιώτη:

Πριν ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας από την πρώτη συνάντηση που έγινε με τη νέα Δημοτική Αρχή εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει στη λειτουργία του Δήμου με τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε επιτροπή ή επιχείρηση του Δήμου χρειαστεί. Ένα χρόνο λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής μάλλον δεν φανήκαμε πουθενά χρήσιμοι. Φέτος στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ.Δήμαρχο ανανεώσαμε την υπόσχεση για μελλοντική μας συνεργασία .

Δεν πρόλαβε όμως να ξεκινήσει η συνεργασία και στην πρώτη διαφωνία μας στην επιτροπή διαβούλευσης για το Ξενία, ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης με παρέμβαση του αναφέρει για την ομοσπονδία ότι: «Δεν μπορεί να γινόσαστε κριτές των ανθρώπων που επιλέξατε» και φτάσαμε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο αντιδήμαρχος, Κοτσανάς, ως μαινόμενος ταύρος, αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά κατά του προέδρου και της ομοσπονδίας γενικά, λέγοντας ότι :

«Αρκετά σας ανεχτήκαμε»
«Είσαστε τσιράκια του Μπουλέ και της Ζιαμπάρα»
«Πηγαίνετε να σας συμβουλεύσουν»

Η αγενής και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Κοτσανά προσβάλλει κατάφωρα το μεγαλύτερο φορέα της πόλης με την πιο ενεργή συμμετοχή και θέσεις σε ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες, την ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου.

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίαση του καταδικάζει ομόφωνα την απρόσμενη, απρεπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Κοτσανά καθώς επίσης, και τη στάση του κ. Δημάρχου, ο οποίος οχι μόνο δεν καταδίκασε τη στάση του Κοτσανά παρόλο που πήρε το λόγο μόνος του και εκτός διαδικασίας, αλλά παρενέβη λέγοντας προς τον πρόεδρο «..σας δώσαμε το λόγο και ωρύεστε».

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, επειδή πέρασε μόλις ένας χρόνος από τη πενταετή θητεία σας αν θέλετε πραγματικά να πάει μπροστά ο Δήμος και να υλοποιήσετε το πρόγραμμα σας αφουγκραστείτε τη κοινωνία και μη στέκεστε απέναντι στο μεγαλύτερο φορέα της πόλης. Τολμήστε να καταδικάσετε συμπεριφορές που υποκρύπτουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, παρασκήνια και προεκλογικές υποχρεώσεις. Σταματήστε επιτέλους την προσβολή, την απρεπή συμπεριφορά και εμπάθεια προς την ομοσπονδία επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας υπόσχεται στα μέλη του να σταθεί όρθιο και δυνατό στην προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας έξω από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα, παραταξιακή αντιπαράθεση και καταδικάζοντας γενικά κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Θα αγωνιζόμαστε πάντα πλάι στην Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη του Δήμου Ναυπακτίας, καταθέτοντας τις απόψεις μας στα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες με το ανάλογο ήθος και ύφος που μας διακρίνει.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Θέμης Δαβανέλλος          Κων/νος Αναδιώτης

Share on Facebook14Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.