nikodimosΗ Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου τιμά τον μακαριστό Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Όπως ανακοινώθηκε στην αρχή του Νέου έτους με Εγκύκλιό μας, εφέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού προκατόχου μου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου.

Ο μακαριστός Νικόδημος σαράντα εννέα ημέρες από την ενθρόνισή του, την 21η Μαΐου φονεύθηκε σε τροχαίο ατύχημα, καθ” οδόν προς την Νέα Ιωνία, ενώ πήγαινε για να λειτουργήση με τον εορτάζοντα τότε Μητροπολίτη. Έτσι, δεν πρόλαβε να εκδηλώση τα χαρίσματά του στην διακονία αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως. Όμως, οι Χριστιανοί στο λίγο αυτό διάστημα που εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη εξετίμησαν τον ζήλο του και την απλότητά του.

Έχουμε υποχρέωση να θυμηθούμε τον μακαριστό Μητροπολίτη, γι” αυτό την επομένη Κυριακή, των Αγίων Πατέρων, 24 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου θα τελεσθή Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύ­σεως της ψυχής του.

Μετά την θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μικρή εκδήλωση για να θυμηθούμε την σύντομη παρουσία του στην Ιερά μας Μητρόπολη. Θα ομιλήσουν συνεργάτες και φίλοι του, από την Λιβαδειά και την Ναύπακτο, οι οποίοι θα παρουσιά­σουν την προσωπικότητά του.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως να προσέλ­θουν στις δύο αυτές εκδηλώσεις μνήμης του Μητροπολίτου κυρού Νικοδήμου, για να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Με θερμές πατρικές ευχές

Ο Μητροπολίτης

+ Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.