Την Κυριακή 26 Απριλίου, η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου τίμησε δύο κληρικούς της, που για μισό αιώνα και πλέον, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μητρόπολη. Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Αντώνιο Βαζούρα και τον ιερέα Αθανάσιο Λαουρδέκη που είναι μέχρι και σήμερα αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης. Το πρωί της Κυριακής, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την απονομή των τιμητικών βραβεύσεων στους δύο ιερείς από τον Μητροπολίτη κκ Ιερόθεο.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης μίλησε για τους δύο κληρικούς και όπως είπε αποτελούν φωτεινά παραδείγματα της Εκκλησίας μας. Όπως είπε ο μητροπολίτης ο πατέρας Αντώνης Βαζούρας, που συμπλήρωσε ήδη 55 χρόνια ιεροσύνης, του ήταν γνωστός πριν ακόμη γίνει ο ίδιος μοναχός και όλα αυτά τα χρόνια είχαν αγαστή συνεργασία. Εξάλλου, όπως είπε ο σεβασμιότατος, εκατοντάδες πιστοί τον εμπιστεύονται και τον έχουν επιλέξει για εξομολόγο τους.

Όσο για τον πατέρα Αθανάσιο Λαουρδέκη, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ιεροσύνης, ο σεβασμιότατος μίλησε για έναν άνθρωπο που ανέστησε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου και προσφέρει μέχρι σήμερα άοκνα τις υπηρεσίες του στη μητρόπολη. Μάλιστα όπως είπε στους παρευρισκόμενους, του έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες και τον αναπληρώνει όταν αυτός απουσιάζει από την μητρόπολη.

Από την πλευρά τους οι δύο κληρικοί, φανερά συγκινημένοι, μίλησαν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούν το ράσο και για τα όσα έχουν ζήσει στην μητρόπολη. Ευχήθηκαν μάλιστα και στον Μητροπολίτη, που φέτος συμπληρώνει με την σειρά του 20 χρόνια παρουσίας στη Μητρόπολη, να ποιμαίνει την τοπική εκκλησία για άλλα τόσα χρόνια.

Στο τέλος τους απονεμήθηκε τιμητική περγαμηνή και στον μεν πατέρα Αντώνιο, δόθηκε μια πέτρινη εικόνα του Αγίου Αντωνίου, στο δε πατέρα Αθανάσιο μια πέτρινη εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.