Δημοτικό ΣυμβούλιοΜετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλου ορίστηκε νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φράγκος.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:

Αντώνης Φράγκος (πρόεδρος)

Γεώργιος Ασημακόπουλος (αντιπρόεδρος)

Βασίλης Σμπούκης (μέλος)

Σοφία Σπυροπούλου (μέλος)

Γιώργος Γούλας (εκπρόσωπος αντιπολίτευσης) – Ντίνος Τσουκαλάς (αναπλ. εκπρόσωπος αντιπολίτευσης)

Μαρία Ζιαμπάρα (εκπρόσωπος αντιπολίτευσης) – Σπύρος Τσέλιος (αναπλ. εκπρόσωπος αντιπολίτευσης)

(και η Λιμενάρχις Ναυπάκτου Μαρία Θωμοπούλου)

 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, υπήρξε ένταση, η οποία ξεκίνησε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης και αφορούσε στην πρόταση του Δημάρχου και την επιλογή του προσώπου του κ.Αντώνη Φράγκου για τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου . Πιο συγκεκριμένα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Υπάρχει θέμα υπό δικαστική διερεύνηση. Μήπως θα έπρεπε να είστε κύριε Δήμαρχε πολύ πιο ευαίσθητος σε θέματα ηθικής τάξεως; Δεδομένου ότι υπάρχει ζήτημα, μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στην κοινωνία; Εάν από τα πρώτα βήματα δε λαμβάνετε υπ” όψιν τέτοια ζητήματα τί φαίνεται στην κοινωνία; Ξανασκεφθείτε την πρόταση. Δε θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε τον κ. Φράγκο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ.Φράγκο. Μιλάμε για μία θεσμική λειτουργία. Δε μιλάμε γενικά και αόριστα. Η εταιρεία η οποία ελέγχεται έχει δύο μετόχους. Έναν με 30% και έναν με 70%. Εάν δεν ξέρει ο ένας τί κάνει ο άλλος, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όταν το έμαθα ως πρόεδρος της εταιρείας (Αιτωλικής Αναπτυξιακής) πήγα στο Υποθηκοφυλάκειο και τους ρώτησα εάν το επίμαχο έγγραφο είναι δικό τους και μου είπαν ότι είναι πλαστό. Εμείς είπαμε στον Εισαγγελέα να κάνει ό,τι νομίζει. Το θέμα της ηθικής τάξεως είναι μείζον. Εάν εμείς κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε, φοβάμαι κάνουμε το ίδιο που έκαναν όσοι μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Εμείς θα ψηφίσουμε οιονδήποτε άλλον πλην του κ.Φράγκου».

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος απαντώντας δήλωσε κατηγορηματικά πως «Δεν εμπλέκεται σε αυτό το θέμα ο κ.Φράγκος. Ήταν άστοχη η σημερινή σας τοποθέτηση«.

Στη δική του τοποθέτηση ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φράγκος είπε μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς που ο κ. Μπουλές δεν έχει προσωπικό ζήτημα μαζί μου. Αυτό το θέμα ήταν σημαία για τον κ.Μπουλέ προεκλογικά. Ήταν αναμενόμενο. Δεν έχω καμία εμπλοκή με το θέμα. Δεν έχετε το παραμικρό στοιχείο. Έχετε ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Δεν εξετάζεται απολύτως τίποτα σε βάρος μου. Σε εμένα προσωπικά δεν έχει ασκηθεί δίωξη. Βγαίνετε έξω και λέτε ότι σε βάρος μου έχει ασκηθεί δίωξη. Δεν κατηγορούμαι και δεν εξετάζομαι«.

Για το θέμα πήραν το λόγο τόσο ο αντιδήμαρχος και νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνιάς, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Αγγελόπουλος, αλλά και ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας. Ο τελευταίος μάλιστα σχολίασε: «Κάνω τεράστια προσπάθεια να καταλάβω τα περί ηθικής τάξεως. Έχουμε έναν άνθρωπο που δεν κατηγορείται για τίποτα από τους αρμόδιους. Ποιος είναι αυτός που θα πει ότι «σε βλέπω ανήθικο»;»

 

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone
 
 

2 Σχολια

 1. lepantowski

  Χτες βράδυ γίναμε μάρτυρες/μιας ηθικοποίησης του πολιτικού λόγου/μιας έκρηξης ηθικής αγανάκτησης/ ασυνήθιστης στη πολιτική/ η οποία πολιτική (ναι μεν) προϋποθέτει την διάκριση του «εμείς-αυτοί»/ αλλά αυτό το «αυτοί» δεν μπορεί να είναι είδος κακού που απαιτεί ηθική καταδίκη/αλλά κάτι που (πρωτίστως) απαιτεί πολιτική αντιμετώπιση/ πράγμα που στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν φάνηκε (….επ ουδενί λόγω/ αντίθετα αυτό που φάνηκε ήταν η προσπάθεια στιγματισμού του αντιπάλου/ μέσα από ένα λεξιλόγιο ρηχής ηθικολογίας/ όπου ο δρόμος της ηθικής είναι ένας/ όπως ένας και είναι ο τρόπος της (….προφανώς αυτός που κάποιοι ορίζουν)/ και άλλες ηθικιστικές κορώνες/…. δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι κάποιοι που βρέθηκαν χτες βράδυ στη αίθουσα πρέπει να αισθάνθηκαν ότι ακούν κήρυγμα από άμβωνος.

  Απάντηση
 2. Αναγνώστης

  Παρακολουθώντας τη συζήτηση κατάλαβα ότι ο δήμαρχος βρήκε μια «Σολομώντεια» λύση να ξεπεράσει ένα πολύ καυτό θέμα. Δεν τον έχρισε Αντιδήμαρχο τον όρισε Πρόεδρο του Λιμενικού. Δηλαδή ναι μεν, αλλά… Δεν ξέρεις μπορεί να το ξεπεράσει αναίμακτα. Μπορεί. Η κοινωνία όμως ξέρει. Είναι μικρή η ριμάδα. Δεν είναι εύκολο να κρυφτείς.
  Εγώ πάντως δεν θάθελα να είμαι μέλος ενός Συμβουλίου που ο Πρόεδρός του βρίσκει λύση για όλα μα όλα τα προβλήματα.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.