Εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για τη διασταύρωση στο Ξηροπήγαδο που παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα, και όπου δυστυχώς ουκ ω λίγες φορές έχουν χαθεί εκεί ανθρώπινες ζωές. Θυμίζουμε πως, σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η Τοπική Κοινότητα.

Με εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας με αρμοδιότητες σε θέματα που αφορούν στη συγκοινωνία και την κυκλοφορία, Πάνος Κονίδας ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκρίνουν την εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση του Ξηροπηγάδου, γνωστοποιώντας τους ωστόσο ότι η διαδικασία που απαιτείται για να προχωρήσει η εγκατάστασή του δεν είναι εύκολη, καθώς χρειάζεται έγκριση τόσο από την Περιφέρεια όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, ο κ.Κονίδας, ενημέρωσε πως ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την οριζόντια σήμανση, καθώς ήδη έχει γίνει η σχετική ανάθεση.

Το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηροπηγάδου Κώστας Μουλάς, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι όλα αυτά τα χρόνια οι δημοτικές αρχές έχουν υποσχεθεί πολλά, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα.

Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν με τοποθετήσεις τους οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Ανδρέας Κοτσανάς, με τον δεύτερο να τονίζει ότι η απόφαση που θα ληφθεί για το σημείο θα πρέπει να είναι «απόρροια τεκμηριωμένης μελέτης συγκοινωνιολόγου«, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Τσέλιος, Θανάσης Παπαθανάσης, ενώ οι Γιώργος Γούλας και Ντίνος Τσουκαλάς που επίσης συμφώνησαν, σχολίασαν ότι θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Να προχωρήσουμε άμεσα σε μελέτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσουκαλάς. Πρόταση για μονοδρομήσεις στο εν λόγω σημείο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Κάρπος Κοτίνης.

Πέραν ωστόσο της διασταύρωσης στο Ξηροπήγαδο, δεν ήταν και λίγοι οι σύμβουλοι που έθεσαν ζήτημα και για τα υπόλοιπα σημεία στη Ναύπακτο που εμφανίζουν αυξημένη επικινδυνότητα.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.