Δύο από τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, αφορούν αφενός στην ανάπτυξη τεχνικών που δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να παραλληλοποιούν αυτόματα εφαρμογές για πλατφόρμες και αρχιτεκτονικές πολυπύρηνων επεξεργαστών και αφετέρου στην ανάπτυξη ενός συστήματος 24ωρης παρακολούθησης και υποστήριξης επιληπτικών ατόμων.

Στα πλαίσια του έργου «ALMA», αναπτύσσονται αλγόριθμοι για coarse grain optimization για τη βέλτιστη κατανομή του κώδικα Scilab του χρήστη στην υφιστάμενη πολυπύρηνη αρχιτεκτονική έτσι ώστε το τελικό ενσωματωμένο σύστημα να εκτελείται στα χρονικά όρια των προδιαγραφών του (hard real time deadlines). Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια της ομάδας μας είναι η εξέλιξη του συστήματος ALMA σε αρχιτεκτονικές με περισσότερους από 1000 επεξεργαστές ή/και σε κατανεμημένα οικοσυστήματα ενσωματωμένων συστημάτων (Internet of Things).

Στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «ARMOR» αναπτύσσεται ένα ενιαίο, προσωποποιημένο, ιατρικά αποδοτικό και οικονομικό σύστημα ιατρικής παρακολούθησης ατόμων με επιληψία. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύσσονται προηγμένα δίκτυα αισθητήρων για την ασφαλή, έγκαιρη και αποδοτική μετάδοση των ζωτικών παραμέτρων των ασθενών προκειμένου να αξιολογείται η κατάσταση της υγείας τους καθημερινά και όλο το 24ωρο προκειμένου να ενημερωθεί εγκαίρως ο ασθενής, ο ιατρός και οι οικείοι για το ενδεχόμενο επιληπτικής κρίσης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.