Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ευρύτατη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, Ι.Τζίτζιος και Β.Μπαρμπάκος, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Θανάσης Παπαθανάσης, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μ.Καρράς, ο δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, οι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κ. Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Αθ. Χριστόπουλος και η διευθύντρια του υπουργείου κα Σκαφιδά για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων καθώς και εκείνων που εποπτεύονται από το υπουργείο και την εν γένει πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα λιμάνια και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ των λιμένων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την αναγκαιότητα της βελτίωσης της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και της καταβολής των λιμενικών τελών υπέρ των δήμων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν λιμάνια.

Αποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, να συσταθεί μικτή επιτροπή από παράγοντες του υπουργείου, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και έως το τέλος του μήνα να προτείνουν θεσμικές λύσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των λιμένων.

KEDE 2ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Μ  ΠΕΔΑ ΚΕΔΕKEDE 1

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.