Δεν προχωρά στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας τελικά ο Δήμος Ναυπακτίας, μετά και την απόφαση που ελήφθη με σχετική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, οι συνολικά έξι τέως δημοτικοί αστυνομικοί, που κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να επαναπροσληφθούν στο Δήμο Ναυπακτίας, θα τοποθετηθούν, ανάλογα με τα προσόντα τους, σε διοικητικές θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας, επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν είχε τεθεί και πάλι το θέμα της επανασύστασης ή μη της Δημοτικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ο κ.Σύψας πρότεινε τα έξι αυτά άτομα να απορροφηθούν ως διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου με πρόσθετες αρμοδιότητες ελεγκτικού μηχανισμού. Αιτιολογώντας την πρότασή του αναφέρθηκε εκ νέου στην έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι τόσο να επιστρέψουν οι έξι στην εργασία τους, όσο και να δοθούν λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμος.

Το λόγο εκ μέρους των τέως δημοτικών αστυνομικών έλαβε και ο τέως προϊστάμενός τους, Παναγιώτης Παπαναστασόπουλος, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της μη επανασύστασης της υπηρεσίας και της απορρόφησης των έξι στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτή η επανασύσταση. Προέβαλλε μάλιστα ως αιτιολογία το πρόσθετο κόστος, το οποίο θα κληθεί να επωμιστεί ο Δήμος -στην περίπτωση της επανασύστασης- για τον εξοπλισμό, τους ασυρμάτους κτλ., αλλά και το γεγονός ότι με την απορρόφησή τους στις διοικητικές υπηρεσίες, θα καλυφθούν αρκετές ανάγκες του Δήμου, χωρίς να υπάρξει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώνεται πως, από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, έχει προτείνει ναι μεν τα έξι αυτά άτομα να εργαστούν ως διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά χωρίς πρόσθετες αρμοδιότητες. Κάτι που σημείωσε με παρέμβασή της η πρόεδρος του Συλλόγου, Βάσω Νταουσάνη.

Υπέρ της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας τάχθηκε η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας». Εκπροσωπώντας την, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τσέλιος σχολίασε την αισθητή απουσία της υπηρεσίας από τις καθημερινές ανάγκες της πόλης και επιχειρηματολόγησε προς αυτή την κατεύθυνση, με συγκεκριμένες τοποθετήσεις επί των όσων ετέθησαν από τον αντιδήμαρχο, αλλά και τον κ.Παπαναστασόπουλο.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ.Παπαναστασόπουλου τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Τσουκαλάς, αλλά και ο κ.Τσαγγουρνός της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ενώ, επί του θέματος και υπέρ της εισήγησης του κ.Σύψα και των όσων ειπώθηκαν από τον κ.Παπαναστασόπουλο, επιχειρηματολόγησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ράπτης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος.

Share on Facebook10Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.