nafpaktos

Στη σύσταση ομάδας εργασίας για τα χωροταξικά ζητήματα προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος. Τη συγκεκριμένη ομάδα απαρτίζουν οι:

Κώστας Καρακώστας

Γιώργος Κέστος

Λαμπρινή Σερεμέτη

Θωμάς Βέργος

Βασίλης Πολιτόπουλος

Κωνσταντίνος Τζάθας

Σάντρα Νούλα – με αναπληρωτή τον Ιωάννη Κοργιαλά

Αυγή Χατζηπέτρου – με αναπληρωτή τον Γιάννη Υφαντή

Δημήτρης Ζησιμόπουλος – με αναπληρωτή το Νίκο Τσερπέλη

Μάνθα Κοργιαλά – με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Αποστολοπούλου

Στα ζητήματα της χωροταξίας στο Δήμο Ναυπακτίας για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, έχουν συσσωρευθεί σοβαρά προβλήματα. Αντί η χωροταξική οργάνωση του Δήμου να προχωρά με γοργά και σταθερά βήματα, παραμένει στάσιμη, βάζοντας τρικλοποδιές στην καθημερινότητα των κατοίκων, στη λειτουργία της πόλης αλλά και στο σχεδιασμό της μελλοντικής της πορείας. Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη  να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να δρομολογήσει λύσεις.

Στη διάρκεια της θητείας της, τα ζητήματα της χωροταξικής οργάνωσης της περιοχής θα είναι στο κέντρο της προσοχής της. Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ούτε δεδομένες αλλά τα προβλήματα είναι τόσο πιεστικά που δεν μπορούν να περιμένουν. Σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική αρχή οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να έχει μαζί της την κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς. Σε αυτά τα πλαίσια, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπακτίας συγκροτείται ομάδα εργασίας για ζητήματα χωροταξίας με σκοπό να επεξεργαστεί την τακτική και τη στρατηγική της τοπικής κοινωνίας, να προτείνει λύσεις σε εκκρεμή ζητήματα, να γνωμοδοτεί για τις ενέργειες του Δήμου, να στηρίζει επιστημονικά τις παρεμβάσεις του.

Στην επιτροπή αυτή εκτός από τους αρμόδιους υπαλλήλους συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων που ορίσθηκαν με αντίστοιχες αποφάσεις. Η πλήρης σύνθεση της επιτροπής φαίνεται στην παρακάτω απόφαση του Δημάρχου Ναυπακτίας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Ναύπακτος  14/10/2014

Π.Ε ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ         

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ. 2057/2014

ΘΕΜΑ : Σύσταση Ομάδας Εργασίας στο Δήμο Ναυπακτίας  για ζητήματα χωροταξίας

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (περίπτωσης θ”, παρ. 1,άρθρο 58 – ΦΕΚ 87/2010 τ.Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να συνιστά Ομάδες Εργασίας για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων του Δήμου από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπαλλήλους του Δήμου, του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες, καθορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους.

2.Τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 3463/2006.

3.Την ανάγκη Σύστασης Ομάδας Εργασίας για ζητήματα χωροταξίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη Σύσταση Ομάδας Εργασίας στο Δήμο για ζητήματα χωροταξίας αποτελούμενη από τους

Καρακώστα Κωνσταντίνο , Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας, πρόεδρο της ομάδας εργασίας

Κέστο Γεώργιο, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας

Σερεμέτη Λαμπρινή, προϊσταμένη του τμήματος πολεοδομίας , γραμματέα της ομάδας εργασίας

Βέργο Θωμά , πολιτικό μηχανικό

Πολιτόπουλο Βασίλειο , πολιτικό μηχανικό

Τζάθα Κωνσταντίνο, Αρχιτέκτονα μηχανικό

Νούλα Σάντρα , Αρχιτέκτονα μηχανικό-εκπρόσωπο συλλόγου Αρχιτεκτόνων με αναπληρωτή τον Κοργιαλά Ιωάννη Αρχιτέκτονα μηχανικό

Χατζηπέτρου Αυγή , Αρχιτέκτονα μηχανικό -εκπρόσωπο συλλόγου Αρχιτεκτόνων με αναπληρωτή τον Υφαντή Ιωάννη Αρχιτέκτονα μηχανικό

Ζησιμόπουλο Δημήτριο , πολιτικό μηχανικό -εκπρόσωπο ΣΥΔΜΕΕΝ  με αναπληρωτή τον Τσερπελή Νικόλαο πολιτικό μηχανικό

Κοργιαλά Μάνθα, πολιτικό μηχανικό -εκπρόσωπο ΣΥΔΜΕΕΝ  με αναπληρωτή την Αποστολοπούλου Παναγιώτα  πολιτικό μηχανικό.

Αρμοδιότητες: Γνωμοδοτεί για  θέματα  χωροταξικού – πολεοδομικού  σχεδιασμού εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Μπορεί να λειτουργεί εισηγητικά προς τις αντίστοιχες επιτροπές ή όργανα του Δήμου.

Η συμμετοχή των μελών είναι υποχρεωτική και άμισθη, ενώ οι συνεδριάσεις τους θα οριστούν σε σταθερές ημερομηνίες σε δεκαπενθήμερη βάση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παναγιώτης Λουκόπουλος                              

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.