Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου να παραμείνουν κλειστές για τα αυτοκίνητα και ανοικτές για τους πεζούς οι παραλιακές οδοί Γριμπόβου και Ψανής. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε ομόφωνα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου κατά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνης Φράγκος κατά την εισήγησή του «υπάρχει αυτή τη στιγμή η προηγούμενη απόφαση  που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αφορά και στο Γρίμποβο και στην Ψανή. Η πρότασή μας για φέτος είναι να μείνουμε στην προηγούμενη αυτή απόφαση, η οποία προβλέπει για το συγκεκριμένο τρίμηνο από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου το καθεστώς πεζοδρόμησης να παραμείνει ως έχει και το Σεπτέμβριο να αρχίσει ουσιαστική διαβούλευση με τους καφεπώλες, τους ξενοδόχους και τους υπόλοιπους φορείς προκειμένου να κατεβάσουμε πολύ νωρίς πρόταση για το 2016«.

Ο κ.Φράγκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και δεν επιτρέπουν ουσιαστικά την αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος και συγκεκριμένα στο γεγονός του περιορισμένου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και στην έλλειψη υποδομών. Σημείωσε δε πως ο Δήμος βρίσκεται σε αναμονή σχετικά με το τί θα γίνει με τη Δημοτική Αστυνομία.

Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Γούλας, δήλωσε ότι «έπρεπε το θέμα να ανοίξει νωρίτερα» για να αναφερθεί και στην προγραμματική θέση της δημοτικής του παράταξης η οποία προβλέπει σε πρώτη φάση τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, αλλά και τη δημιουργία μονόδρομων σε Μεσολογγίου και Θέρμου και σε επόμενη φάση διεύρυνση της περιόδου πεζοδρόμησης των παραλιακών οδών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκε αντίδραση από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραλία της Ψανής, ο οποίος ανέμενε ότι τη φετινή θερινή περίοδο θα μειωνόταν η διάρκεια της πεζοδρόμησης. Ωστόσο, ξενοδόχος που δραστηριοποιείται επίσης στην παραλία της Ψανής επικροτώντας την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου και αναφερόμενος στη δημοσκόπηση που διεξήγε το LepantoMag.gr για το θέμα, σχολίασε ότι θα πρέπει να δούμε συνολικά ως κοινωνία τί πόλη θέλουμε. Πρότεινε μάλιστα να ερωτηθούν σχετικά και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες μέσω ερωτηματολογίου που θα διανεμηθεί στα ξενοδοχεία της πόλης.

Share on Facebook30Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.