Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας, η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Παπαχαραλάμπους, με το κόστος αυτής να εκτιμάται από την Υπηρεσία στα 2.530,50 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας, Σπύρος Τσέλιος, ψήφισε κατά της απευθείας ανάθεσης, σχολιάζοντας πως η ανάθεση της μελέτης σε συνδυασμό με την ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Στάικου, αποτελεί κατάτμηση καθώς πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο στην ίδια δημοτική ενότητα. Ενώ, σχολίασε ότι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας έχει εκπονήσει εθελοντικά και έχει παραχωρήσει μελέτη για την πλατεία Παπαχαραλάμπους, κάτι που προκύπτει όπως είπε και από δημοσιεύματα. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα σε δημοσίευση του LepantoMag.gr, όπου στις 20 Νοεμβρίου 2013 υπήρξε αναφορά στο θέμα. Ωστόσο, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κώστας Καρακώστας ανέφερε ότι δεν έχει κατατεθεί στο Δήμο ούτε έχουν παραχωρηθεί δικαιώματα για χρήση κάποιας μελέτης, ενώ επιχειρηματολόγησε ότι δεν υπάρχει κατάτμηση.

Τελικώς, αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Παπαχαραλάμπους σε γραφείο Αρχιτέκτονος Μηχανικού της Ναυπάκτου, με το ποσό των 3.112,52 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. g

    Μου κάνει εντύπωση η επιμονή του καρακώστα. Όλοι θυμόμαστε τη πρόταση ανάπλασης του συλλόγου αρχιτεκτόνων. Αν δεν υπάρχει στο δήμο σαν επίσημη πρόταση, ας τους καλέσει να του τη δώσουν. Υπο άλλες συνθήκες ο συγκεκριμένος θα διερύγνυε τα ιμάτιά του περί των απευθείας αναθέσεων και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και και …

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.