Με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Γούλας, η «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία«, απαντά στην ανακοίνωση της Α.Δ.Κ.Ν. σχετικά με τα έργα στην Χάλκεια και αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο κ. Μπουλές μάλλον έχει τσακωθεί με την αλήθεια».

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

Δυστυχώς από ότι φαίνεται ο τέως Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές έχει τσακωθεί για τα καλά με την αλήθεια.

Στην τελευταία ανακοίνωση του -δηλαδή της παράταξης του- στις 16/03/2015 προσπαθεί με μια σειρά από αναλήθειες να μπερδέψει κυρίως τους κατοίκους της Χάλκειας για μια σειρά από θέματα και να αποτινάξει έτσι τις ευθύνες του για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν γύρω από αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο 7/4/2014 έφερε σαν θέματα, την υποβολή πρότασης στο leaderγια την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΤΚ Γαβρολίμνης και της ΤΚ Λυγιά. Στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Συμβουλίου που επισυνάπτω μπορεί κάποιος να διαβάσει από πρώτο χέρι το τι ειπώθηκε.

Συνοπτικά, τότε η εισηγήτρια μίλησε για 2 έργα ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ το καθένα, δηλαδή σύνολο περί τις 740.000. Σε ερώτησή μου πόσα είναι τα διαθέσιμα χρήματα στο πρόγραμμα δεν απάντησε, αλλά έχοντας φροντίσει να έχω την πρόσκληση του προγράμματος, προέκυπτε ότι αυτά ήταν 173.000 ευρώ και θα τα διεκδικούσαν και άλλοι Δήμοι. Ρωτώντας πως θα βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα καλυφθούν από ίδιους πόρους (δηλαδή χρήματα από τον Δημοτικό προϋπολογισμό). Τότε τόνισα ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν διαθέσιμα από το Δήμο όπως και ο κ. Μπουλές έλεγε τότε, και συνεπώς τα έργα ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για χάιδεμα των αυτιών των κατοίκων της Χάλκειας ενόψει εκλογών. Συνεπώς από πού, κ. Μπουλέ στα πρακτικά την 7η Απριλίου, προκύπτει αυτό που γράφετε στην ανακοίνωσή σας, ότι:

«Εξηγήσαμε τότε σε όλους τους τόνους ότι είχαμε εξασφαλίσει πρόσθετα χρήματα που θα έλθουν και θα υπερκαλυφθούν οι ανάγκες για τα έργα που είχαμε προτείνει.»

Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια αναφορά (για πρόσθετα χρήματα που θα έρθουν) στην απόφαση της 7/4/2014. Αντίθετα μπήκε στην απόφαση η κάλυψη του υπολοίπου από ίδιους πόρους του Δήμου. Ούτε στους διαλόγους κατά τη συζήτηση του θέματος γίνεται οποιαδήποτε τέτοια αναφορά.

Συνεπώς αν θέλετε να υπάρχει ποιότητα στο διάλογο των παρατάξεων απαιτώ να ανασκευάσετε την Ανακοίνωσή σας.

Αφήνετε να εννοηθεί ότι ήμουν αντίθετος με τα 3 έργα της Χάλκειας όταν τα 2 πρώτα τα ψήφισα όποτε ήρθαν για έγκριση στο ΔΣ αλλά και την υποβολή πρότασης για τα γήπεδα την είχα ψηφίσει την 7η/4/2014 τονίζοντας:

«Εγώ είμαι υπέρ των γηπέδων, είναι πράγματα τα οποία χρειάζονται, είναι ένα αντιστάθμισμα στην νεολαία η οποία νεολαία έχει πληγεί από την κρίση και είναι ένας τρόπος τα γήπεδα να ξεφεύγει ο κόσμος από την καθημερινότητά του η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη… Επίσης θα βοηθήσει χώρους όπως επίσης το γήπεδο Ξηροπηγάδου που φιλοξενεί τέσσερις (4) και πέντε (5) ομάδες κάθε φορά…»

Επόμενη αναλήθεια είναι ο ισχυρισμός ότι εντάξατε τα γήπεδα Γαβρολίμνης και Λυγιά στοLeader. Χαρακτηριστικά αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας: «Καταφέραμε μέσω του προγράμματος LEADER που διαχειρίζεται η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και της οποίας πρόεδρος ήταν ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές να εντάξουμε τα εξής έργα με  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα». Όπως προκύπτει από το Δημοτικό Συμβούλιο 13 Οκτωβρίου 2014, τα γήπεδα δεν ήταν ενταγμένα αλλά επιλαχόντα, αφού αυτό που εντάχθηκε ήταν αυτό του Κρικέλλου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Αιτωλικής κ. Σιαμαντάς στην εισήγησή του (μπορείτε να διαβάσετε τα επισυναπτόμενα πρακτικά), ανέφερε ότι τα έργα «Εκθετήριο Αγροτικής Κληρονομιάς Ναυπακτίας και Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας» δεν ήταν ώριμα, δηλαδή δεν είχαν πάρει τις απαιτούμενες άδειες για να μπορούν να δημοπρατηθούν και βεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήταν αδύνατο να είναι έτοιμα σε 1-2 μήνες αλλά απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο που θα τα οδηγήσει σίγουρα σε απένταξη. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησής του ήταν:

«…..τρέχαμε και βρίσκαμε που βρίσκεται η αλληλογραφία για την ωρίμανση του φακέλου έτσι και ακούστε να σας πω τώρα το γέλιο: είκοσι τρεις τετάρτου του δεκατρία (23/04/’13), είκοσι τρεις τετάρτου του δεκατρία (23/04/’13)  ενάμιση χρόνο πριν κύριε Μπουλέ υπογράψατε την προγραμματική σύμβαση με την ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ενάμιση χρόνο μετά δεν έχετε ολοκληρώσει… δεν έχετε ολοκληρώσει ούτε το ένα τρίτο της διαδικασίας. Έχει… τα δικαιολογητικά βρίσκονται στην περιφέρεια στην διεύθυνση δασών δεν τα έχετε ακουμπήσει ενάμιση χρόνο… ενάμιση χρόνο  κάνατε ούτε το ένα τρίτο….».

Πρότεινε να προχωρήσουν τα γήπεδα που έχουν πολύ ευκολότερες αδειοδοτήσεις γιατί αλλιώς (και επειδή μέχρι τέλους του 2015 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί) θα χαθεί και η χρηματοδότηση.  Γι’αυτό το λόγο πρότεινε την οικειοθελή απόσυρση.

Αφού επιβεβαίωσα τα δεδομένα για ακόμα μια φορά, κατόπιν ψήφισα, χαρακτηριστικά είχα πει:

«Ναι, κύριε πρόεδρε το βασικό για να ψηφίσουμε είναι αυτό. Η εκτίμησή σας είναι ότι δεν προλαβαίνετε σε καμία περίπτωση την ωρίμανση των μονοπατιών, αυτό δεν είναι; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα λογικής. Η λογική είναι απλή αλλιώς χάνουμε τα χρήματα. Θα μπουν τα γήπεδα για να μην χάσουμε τα χρήματα. Εάν υπάρχει μία ελπίδα να ωριμάσουν τα έργα μέσα στον επόμενο έναν ενάμιση μήνα πείτε το να ψηφίσουμε διαφορετικά, να το σκεφτούμε δηλαδή

…ψήφισα την πρότασή του. Άρα την οικειοθελή απόσυρση δεν την ψήφισα επειδή δεν ήθελα τα έργα αλλά επειδή ούτως ή άλλως ήταν χαμένα λόγω μη ωριμότητας.

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας έρχονται για ένταξη στο leader με την πρόσθετη χρηματοδότηση αθλητικές εγκαταστάσεις σε διάφορες Τοπικές κοινότητες (Ξηροπήγαδο, Λυγιά, Άνω Χώρα, Πλάτανος, Δάφνη, Γαλατάς, Περιθώρι κτλ.) ΤΩΡΑ, αν λοιπόν κοπτόταν γιαυτή (την πρόσθετη χρηματοδότηση) ο κ. Μπουλές θα έπρεπε να είχε ετοιμάσει τους φακέλους των έργων και όταν προέκυπτε τότε να έφερνε την ένταξή τους προς ψήφιση στο ΔΣ όπως γίνεται τη Δευτέρα.

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ποτέ ο κ. Μπουλές είναι:

Γιατί για τα έργα της Χάλκειας 2 χρόνια δεν κατάφερε να τα δημοπρατήσει ή έστω να είναι έτοιμα προς δημοπράτηση, αντίθετα να είναι στην κόψη του ξυραφιού και να ζητά από τους επόμενους να κάνουν σε 1-2 μήνες αυτά που δεν έκανε σε 2 χρόνια; Γιατί ούτε καν οι φάκελοι των γηπέδων δεν ήταν έτοιμοι;

Παρατήρηση: όπως τόνισα και στο ΔΣ οι χρόνοι είναι πιεστικοί πλέον και δεν είναι εύκολο να γίνουν όλα αυτά τα έργα μέχρι την λήξη του ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή οφείλει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά για την εξασφάλισή τους. Επίσης επειδή μελέτες δεν υπήρχαν, αυτές που συντάσσονται τώρα πρέπει να γίνουν σωστές και όχι στο πόδι ώστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο. Λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για νέα λάθη.

Με τιμή,

Γιώργος Γούλας

Επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση & Δημιουργία»

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυκακτίας


Σχετικά έγγραφα

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Tι έγινε Γιωργάκη υπερασπίζεσαι την παράταξη του Λουκόπουλου? Εσύ που παραιτήθηκες από αντιδήμαρχος γιατί λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν προλάβαινες και κατόπιν έβαλες υποψηφιότητα για Δήμαρχος? Τώρα τι υπόσχεση υπάρχει που αποβλέπεις?

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.