Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

Εν όψει της εκκλησιαστικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της δημοσίευσης από την «Αδελφότητα Μεταμορφώσεως» ανακοίνωσης-πρόσκλησης που καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν σε «ιερές ακολουθίες» που πρόκειται να τελεσθούν στην πρώην Μονή Μεταμορφώσεως Σκάλας, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε δημοσίως τα εξής:

–Μετά την έκδοση του υπ” αριθμ. 5/2013 Προεδρικού Διατάγματος η πρώην Μονή Μεταμορφώσεως έχει συγχωνευθή ως Μετόχι στην Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης. Κάθε δραστηριότητα που γίνεται στο Μετόχι της Μεταμορφώσεως άνευ της γνώσεως, αδείας και αποφάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης είναι αντικανονική και παράνομη.

–Ως προς την τέλεση ιερών ακολουθιών και μυστηρίων υπενθυμίζεται ότι άπαντες οι Ιερομόναχοι της πρώην Μονής Μεταμορφώσεως τελούν εισέτι υπό το επιτίμιο της ακοινωνησίας που τους επέβαλε η Ιερά Σύνοδος και δεν δύνανται να ιεροπρακτούν ούτε και να συμμετέχουν σε ακολουθίες και μυστήρια.

–Ιδιαιτέρως ο μοναχός Ιγνάτιος Σταυρόπουλος έχει επί πλέον καθαιρεθή από την Ιερωσύνη και δεν είναι Ιερέας. Επειδή, κατά παράβαση των κανόνων και του νόμου, επιμένει να παριστάνη τον Ιερέα και να τελή δημόσιες «ακολουθίες» και «λειτουργίες» συνελήφθη και δικάσθηκε δύο φορές με την διαδικασία του αυτοφώρου και του έχουν επιβληθή επανειλημμένα ποινές φυλάκισης, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες δικογραφίες. Βεβαίως τα «μυστήρια» που τελεί είναι ανυπόστατα.

Ως Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης δεν φέρουμε καμμία ευθύνη για όσα αντικανονικά, αντιεκκλησιαστικά και παράνομα τελούνται στην πρώην Μονή Μεταμορφώσεως.

Υπενθυμίζουμε τα ανωτέρω για την ενημέρωση των αρχών και των φορέων για τις κατά τον νόμο ενέργειές τους, και για την ενημέρωση των απλών πιστών για μήν πέφτουν θύματα παραπλάνησης.

 

Εκ της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

2 Σχολια

  1. Ανώνυμος

    Αν κάποιος είναι στο μοναστήρι και κάνει μια προσευχή θα φτάσει στο Θεό ή θα έχει παρεμβολές λόγο ακοινωνησίας?

    Απάντηση
  2. Ιγνατιος Σταυρόπουλος

    https://plus.google.com/114158045888232617038/posts/R8v7qvxEB8A
    Εορτάστηκε με επιτυχία η 36η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σκάλας Ναυπάκτου, 6 Αυγούστου 2015.
    Με θρησκευτική ευλάβεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα οι πιστοί προσήλθαν εφέτος την Ιερά Μονή, να συνεορτάσουν με τους μοναχούς στο ανδρικό Κοινόβιο, την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Χριστιανοσύνης.
    Η Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, είναι το κύριο πανηγύρι του μοναστηριού, και με ιδιαίτερη λαμπρότητα κατά τη διάρκεια της γιορτής, 5 και 6 Αυγούστου, οι μοναχοί στη Ναύπακτο, τελούν όλα τα της ορθόδοξης μοναστικής παράδοσης.
    Ακολουθίες, επίσημο γεύμα στους προσκυνητές πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, και ψαλμωδίες, έδωσαν και εφέτος το ιδιαίτερο κλίμα που αρμόζει στην ελληνική ορθόδοξη πανηγυρική ατμόσφαιρα. 

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.