Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από το χωριό ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΩΡΙΔΟΣ στην κορυφή ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ (υψ. 1361μ.) διάρκειας περίπου 1.00΄ ώρας, όπου θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας . Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα και η αναχώρηση στις 07.30΄ το πρωί από την πλατεία ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

            Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεσθε στον Β. Κατσιγιάννη στο τηλ. 6976583616

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Σκέψεις από μια παλαιότερη κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

Ήταν το 2000 όταν ο τοπικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου έκανε μια εξόρμηση στο βουνό του Τρικόρφου, για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Αποφάσισα τότε να συμμετέχω. Από εξοπλισμό ότι παλιό είχα: ένα παλιό τζιν, τα ημιάρβυλα από το στρατό και το αθλητικό μπουφάν για αρχή με βόλεψε. Ετσι μπήκα στο «λούκι» της ορειβασίας που μου έχει χαρίσει τόσες όμορφες στιγμές, συγκινήσεις, φιλίες, διαφωνίες αλλά και ένα δέσιμο με τους συνορειβάτες μοναδικό. Με αφορμή το σύλλογο και πλέον με τα υπόλοιπα μέλη, γνωρίσαμε ένα μαγευτικό κόσμο, ανεβήκαμε στα ωραιότερα βουνά της πατρίδας μας, διασχίσαμε απομονωμένες πανέμορφες κοιλάδες, κολυμπήσαμε στα γαλαζοπράσινα νερά αλπικών λιμνών και ποταμών με κρυστάλλινα νερά, δροσιστήκαμε σε μαγευτικούς καταρράκτες, γνωρίσαμε αγνούς και όμορφους ανθρώπους της φύσης.

 Ήρθαμε σε επαφή με τη φύση και αυτή μας χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της. Δύσκολα θα πηγαίναμε μόνοι μας σε τόσα βουνά και μέρη χωρίς την οργάνωση ενός συλλόγου. Μέσα στο σύλλογο συμφωνείς και διαφωνείς για πολλά πράγματα αλλά η αγάπη για το βουνό μας ενώνει και μας κρατάει δεμένους και ενεργούς ορειβάτες. Η ζωή του συλλόγου είναι τα μέλη του. Όσο περισσότερος κόσμος συμμετέχει τόσο η φλόγα και η προσφορά του μεγαλώνει. Περισσότεροι άνθρωποι σημαίνει περισσότερες ιδέες και απόψεις που μεταφράζεται σε ακόμα πιο πολλές δραστηριότητες

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή οικονομική κρίση που ζούμε, οι ορειβατικοί σύλλογοι δίνουν μια διέξοδο, μια ελπίδα, εκπέμπουν το μήνυμα της προσπάθειας και της συλλογικότητας. Η ορειβασία είναι από τη φύση της ένα δύσκολο άθλημα προσφέρει όμως τη χαρά της συλλογικότητας, της προσπάθειας  και του  δέους που μας προξενεί η μεγαλοπρέπεια του ορεινού τοπίου και τωνουρανών. Δραστηριοποιηθείτε,ελάτε σε επαφή,γραφτείτε στον τοπικό ΕΟΣ γιατί μέσα από τη συλλογικότητα και την κοινή δράση πάντα βγαίνει κάτι καλό.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.