Με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης σχολιάζει τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ναυπακτίας υπό τον τίτλο  “ Απο το ΑλλαΖω και το ΕΓΩ  στο ΑλλαΖουμε και το ΕΜΕΙΣ”.
Αναλυτικότερα:
       

ΑλλάΖω την πόλη μου, είναι το τελευταίο ευφυολόγημα της σημερινής δημοτικής αρχής, το οποίο αφορά  μιας σειράς δράσεων που  δρομολογούνται όμως  επί σειρά ετών.  Αναφέρω χαρακτηριστικά μόνο μερικές απο αυτές που υλοποιήθηκαν επι θητείας μας, οπως οι αναπλάσεις των παραλιών Γριμπόβου και Ψανης επιφάνειας 24000 τ.μ.,η αγορά και ανάπλαση πλατειών ,οι αναπλάσεις τουλάχιστον 10 σχολικών προαυλίων σε αθλητικούς χώρους,η μελέτη φωτισμού του λιμανιού, η εξωστρέφεια της πόλης με διοργάνωση αθλητικών  εκδηλώσεων ( πανελλήνιο  πρωτάθλημα beach volley )  και η καθιέρωση σημαντικών  αθλητικών δράσεων. Επίσης η προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικός προορισμός για ολο το χρόνο, με την παράλληλη αναβάθμιση των μεγάλων εκδηλώσεων  (Ναυμαχία  Ναυπακτου, Δρώμενα Μεγ. Παρασκευής, Διχοφεν). Όλες αυτές οι προσπάθειες έγιναν προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ και το ΜΑΖΙ αγκαλιάζοντας όλους τους συμπολίτες μας, καθιστώντας τους συμμέτοχους και αρωγούς στην εξωστρέφεια της πόλης. 

Και θα ήμασταν απόλυτα καλόπιστοι, αν στην προσπάθεια μας αυτή, δεν είχαμε βρει οι ίδιοι, ως δημοτική αρχή, απέναντι μας τον πυρήνα της σημερινής δημοτικής αρχής.  Τους ίδιους ανθρώπους, που στο δικό μας κάλεσμα ως παράταξη, με το σύνθημα ΑλλαΖουμε αντιστάθηκαν σθεναρά. 

Για την παράταξη μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, το να αλλάξουμε την πόλη μας, ουδέποτε ήταν απλά ένα σύνθημα. 

Πάντα ήταν ο στόχος, το ζητούμενο και το επιδιωκόμενο μέσα απο τις αρχές και τις πολιτικές μας. 

Ζητούμενο συλλογικό, που αφορούσε και αφορά όλους τους πολιτες.

Το ΑλλαΖουμε εμπεριέχει και το μήνυμα ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Χαιρετίζουμε φυσικά και στηρίζουμε εμπράκτως, κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Είτε αποτελεί συνέχεια των δικών μας δράσεων, ειτε νέες δράσεις. Οτι λειτουργεί θετικά στην λειτουργία της πόλης, ότι επιλύει ζητήματα, ότι βελτιώνει το πρόσωπο της πόλης και λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, είναι μια νίκη συλλογική. Στεκόμαστε κριτικά και αρνητικά μόνο σε αποσπασματικές ενέργειες και σε έργα και δράσεις αμφίβολου οφέλους, σε έργα καθαρά «βιτρίνας» που μόνο σκοπό έχουν την δημιουργία κίβδηλων και απατηλών λύσεων, βασισμένα στην συλλογιστική της αυταπάτης. 

Θεωρούμε πραγματικά ότι είναι κρίμα, οι ίδιοι άνθρωποι που διοικούν σήμερα το Δήμο , που διακήρυτταν συλλογικότητες να ενεργούν με τόσα διάσπαρτα μικρά ΕΓΩ. Όπου κάθε αντιδήμαρχος και βιλαέτι, ξεχωριστή δράση και απόπειρα προσωπικής πίστωσης. Με τη δημοτική αρχή αμήχανη και άβουλη να χαράξει κεντρικό σχεδιασμό και να εμπνεύσει πρώτα απ όλους, τα στελέχη της και βέβαια σε καμμιά περίπτωση τη κοινωνία. 

Είναι κρίμα, και τροχοπέδη της προσπάθειας, να έρχονται αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και ενημέρωση των συμμετεχόντων. Όπως στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου οι εισηγήσεις δόθηκαν αμέσως πριν την έναρξη της, με αποτέλεσμα δημοτικοί σύμβουλοι που κλήθηκαν να αποφασίσουν, να αγνοούν βασικούς παραμέτρους των προς συζήτηση υποθέσεων και βέβαια να μην υπερψηφίζουν συμπεριλαμβανομένου και στελεχών της δημοτικής αρχής. Με αποκορύφωμα το επεισόδιο του προέδρου της επιτροπής ποιότητας ζωής και αντιδημάρχου με τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής με διχαστικούς για την κοινωνία και τους πολίτες χαρακτηρισμούς.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον Πως θα αλλάξουμε την πόλη μας και πως θα πείσουμε τους πολίτες της, με εικόνες παρακμής και μεθοδεύσεις στα θεσμικά όργανα ?

Οι καμπάνιες από μόνες τους δεν αρκούν !!!  Και μην ξεχνάμε, το παράδειγμα είναι πάντοτε ισχυρότερο και  πιο αποτελεσματικό απο το δίδαγμα. 

Το ΜΑΖΙ και το ΑλλαΖΟΥΜΕ  που είναι και η ονομασία του συνδυασμού μας, αποτελεί για μας τρόπο ζωής και νοοτροπίας και σηματοδοτεί τη συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου προς μια κατεύθυνση και ένα στόχο, την ανάπτυξη του τόπου μας προς όφελος όλων των πολιτών. 

Και το έχουμε αποδείξει στην Πράξη και στην Πορεία μας. 

Από το ΑλλάΖΩ του σήμερα μέχρι το ΑλλάΖΟΥΜΕ είναι πολύς ο δρόμος που οφείλουμε να διανύσουμε. 

Και άλλες τόσες, οι προσωπικές στρατηγικές, που οφείλουν να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να κάνουμε όλοι μαζί, ένα βήμα μπροστά. 

Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση να αγωνιζόμαστε, και μαζί μας σε αυτή τη συστρατευση θέλουμε όλους τους πολίτες της Ναυπακτίας.

 

        

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.