Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα που διατηρεί σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του Γιάννη Μπουλέ σχολιάζει τη δημοσιοποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων της 444ης Επετείου από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στα Μέσα Ενημέρωσης, σημειώνοντας πως αυτό έγινε «χωρίς να έχει προηγηθεί καμία θεσμική συζήτηση«, ενώ στην ίδια ανάρτηση παρατείθεται και η σχετική τοποθέτηση της τοπικής συμβούλου Βάσως Ταραμπίκου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου, στην οποία έκανε λόγο για απαξίωση του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου.

Αναλυτικότερα:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ χωρίς να έχει προηγηθεί καμία θεσμική συζήτηση.

Η κανονιστική για τη διοργάνωση των Παζαριών ήρθε στα προ Ημερησίας Διάταξης θέματα για συζήτηση στη Δημοτική Κοινότητα, χωρίς να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να την επεξεργαστούμε.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση της συμβούλου κ. Βάσως Ταραμπίκου στη χθεσινή συνεδρίαση της Δ.Κ. Ναυπάκτου:

«Σε λίγες μέρες η πόλη, γιορτάζει ένα κορυφαίο γεγονός, όχι μόνο για τον συμβολισμό του, αλλά θεωρώ ότι αποτελεί και ένα στοιχείο τουριστικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης . Είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπαίνει στη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές από χρόνια πριν έκαναν προσπάθειες, τις οποίες δεν πρέπει να ακυρώνουμε, γιατί η Ναυμαχία ανήκει στους Ναυπάκτιους πολίτες και πιστεύω ότι η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας πρέπει να περάσει στη νέα γενιά ,στους μαθητές ,στα σχολεία και εμείς από πίσω να τους βοηθάμε.

Θα σταθώ όμως στο θέμα λειτουργίας της κοινότητας, στο συγκεκριμένο. Αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, βάσει του νόμου 3852/2010 άρθρο 83 παράγραφος 2,είναι και η έκφραση γνώμης είτε με δική του πρωτοβουλία είτε κατόπιν παραπομπής από τα αρμόδια όργανα του δήμου, για διάφορα θέματα. Την αρμοδιότητα αυτή την έχετε ήδη χρησιμοποιήσει σε άλλα θέματα, εκτός αυτών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δημοτικής κοινότητας, σε πολιτιστικά, κοινωνικά, πνευματικά θέματα και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Για παράδειγμα η κανονιστική για τη διοργάνωση των Παζαριών, μια σημαντική διοργάνωση για τη Ναύπακτο, ήρθε για συζήτηση στα προ Ημερησίας Διάταξης θέματα στη Δημοτική Κοινότητα, χωρίς να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να την επεξεργαστούμε.

Επίσης στην προηγούμενη συνεδρίαση ρώτησα για την ναυμαχία χωρίς να λάβω καμία απάντηση. Ωστόσο δυο μέρες μετά δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα.

Επομένως πρόκειται για προειλημμένη απόφαση. Ακυρώνεται έτσι η λειτουργία και αποσιωπάται η γνώμη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.

Σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε την τοπική κανονιστική , για τον εορτασμό της, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί θεσμικά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου».

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.