Υπό τον τίτλο «Τα αλλεπάλληλα ατοπήματα του αντιδημάρχου κ. Ράπτη καλύπτει ο Δήμαρχος και η Ενωτική Πρωτοβουλία», η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του πρώην Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ εξαπολύει τα βέλη της κατά του αντιδημάρχου Πολιτισμού Γιάννη Ράπτη και καλεί το Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο να σταματήσει τις «ενέργειες που πλήττουν το κύρος και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου«.

Το δελτίο τύπου της ΑΔΚΝ έρχεται λίγες ώρες μετά από τη δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης του δελτίου τύπου της παράταξης της συμπολίτευσης, το οποίο αφορούσε στα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τη Δημοτική Παιδική Χορωδία Ναυπάκτου. Μεταξύ άλλων η ΑΔΚΝ αναφέρει πως «κάτω από την πίεση της κοινωνίας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη δημοτική παιδική χορωδία, η οποία πλέον ήταν έτοιμη να διαλυθεί, αναδιπλώνεται και προσπαθεί να καλύψει το ατόπημα του ότι η δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης» δεν είναι δομή του Δήμου» και προσθέτει για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι «όχι μόνο «ξέχασε» καθώς φαίνεται γεγονότα των οποίων είχε γνώση, αλλά έσπευσε να αποστείλει e-mail στο γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη, για να αποστείλει τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου η Παιδική Χορωδία να χρησιμοποιεί το όνομά του. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού χωρίς να λειτουργήσει θεσμικά ως όφειλε, αναζητώντας τη σχετική αλληλογραφία από το Αρχείο του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, προχωρά σε μια ενέργεια που αμφισβητεί επισήμως αποφάσεις Δ.Σ και φορέων«.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας»:

Τον ρόλο του ειδικού στις φωτοβολίδες, στη δημιουργία εντυπώσεων και στη διαστροφή των πραγματικών δεδομένων έχει αναλάβει, με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ράπτης.

Από το κούφιο πυροτέχνημα του ερωτήματος για τον αδελφό αντιδημάρχου που παρίστανε τον δήμαρχο στην Ιταλία, πέρασε στην οικονομική ζημία από «παράνομες» δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και συνεχίζει με τη διερεύνηση του ονόματος της δημοτικής παιδικής χορωδίας.

Πότε γεννήθηκε το πραγματικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Ράπτη για τη δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης»;

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μπουλές απηύθυνε ερώτημα για τη λειτουργία της παιδικής χορωδίας και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο για το 2015 φεστιβάλ παιδικών χορωδιών; Η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Ράπτη ήταν πως η παιδική χορωδία δεν αποτελεί δομή του Δήμου.

Μετά από αυτή την απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου το θέμα της δημοτικής παιδικής χορωδίας και ο κίνδυνος διάλυσή της από τη σημερινή δημοτική αρχή έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα.

Από τη στιγμή εκείνη γεννιέται το ενδιαφέρον του κ. Ράπτη. Κάτω από την πίεση της κοινωνίας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη δημοτική παιδική χορωδία, η οποία πλέον ήταν έτοιμη να διαλυθεί, αναδιπλώνεται και προσπαθεί να καλύψει το ατόπημα του ότι η δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης» δεν είναι δομή του Δήμου.

Τι επινοεί; Αντί να κάνει ο ίδιος ανακοίνωση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, δέχεται ερώτημα από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης (αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόκληση ερωτήματος στον εαυτό του για το θέμα αυτό, το είχε ήδη ανακοινώσει ο κ. Ράπτης σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή) Και έτσι αποκαλύπτει το «πραγματικό» του ενδιαφέρον για την δημοτική παιδική χορωδία σε σημείο που φτάνει εμμέσως να αμφισβητεί το όνομα, που της έχει δώσει ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αποστέλλοντας ερώτημα στον δημιουργό(!!!).

Είναι αλήθεια όμως ότι ο κ. Ράπτης δεν γνώριζε πώς πήρε το όνομα της η δημοτική παιδική χορωδία;

Τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Καθώς η σύζυγος του κ. Ράπτη ως μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ναυπάκτου ήταν παρούσα και ψήφισε την ίδρυση της δημοτικής παιδικής χορωδίας η οποία, με την ίδια απόφαση, πήρε το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης». Αυτό προκύπτει από τη σχετική απόφαση 8/2004, που βρίσκεται στο Αρχείο του Δήμου.

Τα αρχεία όλων των προηγούμενων Δήμων βρίσκονται στο Δήμο. Φαίνεται ότι ο κ. αντιδήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε να τα αναζητήσει. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία αλλά για εντυπώσεις που δημιουργούν οι φωτοβολίδες.

Εξάλλου ο κ. Ράπτης συμμετείχε και ο ίδιος σε δημοτική εταιρεία κατά τη δημοτική θητεία του κ. Νταουσάνη, επομένως είναι αδύνατο να μην γνώριζε εκ του σύννεγγυς ένα τόσο σημαντικό για τον δήμο θέμα.

Όχι μόνο «ξέχασε» καθώς φαίνεται γεγονότα των οποίων είχε γνώση, αλλά έσπευσε να αποστείλει e-mail στο γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη, για να αποστείλει τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου η Παιδική Χορωδία να χρησιμοποιεί το όνομά του. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού χωρίς να λειτουργήσει θεσμικά ως όφειλε, αναζητώντας τη σχετική αλληλογραφία από το Αρχείο του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, προχωρά σε μια ενέργεια που αμφισβητεί επισήμως αποφάσεις Δ.Σ και φορέων.

κ. Δήμαρχε αντιληφθείτε τη σοβαρότητα των θεμάτων της λειτουργίας του Δήμου και σταματήστε πάραυτα ενέργειες που πλήττουν το κύρος και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου.

Ναύπακτος 26/11/2015
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.