Για «μη σύννομες ενέργειες και επιλεκτική παρουσίαση μελετών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του πρώην Δημάρχου Γιάννη Μπουλέ, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων σχολιάζει πως «δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά θέματα αξιοπιστίας του λιμενικού ταμείου και του Δήμου«.

Αναλυτικά η θέση της ΑΔΚΝ:

 

Μη σύννομες ενέργειες και επιλεκτική παρουσίαση μελετών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου

Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι κατά τη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τις μελέτες που αφορούν το Λιμάνι δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά θέματα αξιοπιστίας του λιμενικού ταμείου και του Δήμου.

  1. Όσον αφορά την παραλαβή της μελέτης της Βυθομετρικής αποτύπωσης Λιμένος Ναυπάκτου δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, αφού δεν υπήρξε απόφαση ορισμού επιβλέποντα και έγκριση – θεώρηση της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας, πριν την παραλαβή της από το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο χωρίς να γνωρίζει τις ελλείψεις ψήφισε την παραλαβή της. Βεβαίως εγείρονται σοβαρά ζητήματα για τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου ο οποίος χειρίζεται τα θεματα αυτα ως ιδιωτική του υπόθεση.

  2. Όσον αφορά την αποδοχή της δωρεάς μελετών δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο άρθρο 2A του νόμου 3316/2005. Δεν έχει κατατεθεί δηλαδή αίτημα δωρεάς από τον μελετητή, δεν έχει γίνει ο δημόσιος έλεγχος από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όπως ορίζεται από τον νόμο. Ως εκ τούτου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παράνομα αποδέχθηκε, παρέλαβε και υπέβαλε τις μελέτες αυτές επί των οποίων ζήτησε γνωμοδοτήσεις και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες δεν γνωρίζουν τις προαναφερόμενες μη σύννομες διαδικασίες.

Πέρα από την τήρηση της νομιμότητας, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και σε πολιτικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δεν είναι μεμπτό στην ίδια απόφαση να γίνεται ανάθεση μελέτης 14.000 ευρώ και ταυτόχρονα αποδοχή δωρεάς μελετών από τον ίδιο μελετητή, ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρει στη σελίδα 29 της τεχνικής έκθεσης της μελέτης που προσφέρει δωρεάν, προτείνει ως λύση μια τεχνολογία που έχει κατοχυρώσει ο ίδιος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας;

  • Είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν να μην έχει προσκληθεί από τη δημοτική αρχή ο μελετητής σε ανοιχτή συνάντηση – παρουσίαση της μελέτης για το Λιμάνι, ενώ γίνεται παρουσίαση της μελέτης για τον πεζόδρομο από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή μέσω των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μια τόσο σημαντική παρέμβαση στο ιστορικό Λιμάνι της Ναυπάκτου

Η δημοτική αρχή προεκλογικά δεσμευόταν για διαβούλευση με την κοινωνία επί όλων των θεμάτων. Δυστυχώς για την κοινωνία η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύεται αναξιόπιστη. Δυστυχώς η κοινωνία παραπλανήθηκε από ψεύτικες υποσχέσεις και λαϊκισμό. Όχι μόνο δεν συζητιούνται δημόσια τα μεγάλα ζητήματα, αλλά λαμβάνονται και μη σύννομες αποφάσεις που πλήττουν το κύρος του Δήμου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας συνεπής στις θέσεις και στο θεσμικό της ρόλο ασκεί έλεγχο προστατεύοντας την αξιοπιστία του Δήμου και καταθέτει προτάσεις κοιτάζοντας το δάσος και όχι το δέντρο.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.