Μετά και τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας όπου ήρθε προς συζήτηση το θέμα της ανάθεσης των πρακτικών απομαγνητοφώνησης του δημοτικού συμβουλίου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε δελτίου τύπου σχολιάζοντας τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή απέναντι στο ζήτημα των αναθέσεων. Αναφέρει μεταξύ άλλων πως «μέσα στους πρώτους επτά μήνες της δημοτικής θητείας του κ. Λουκόπουλου έχουν γίνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και μάλιστα χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος και διαπραγμάτευση, όπως έκανε στο μεγαλύτερο ποσοστό για τις προμήθειες και τις υπηρεσίες η προηγούμενη δημοτική αρχή αξιοποιώντας στο έπακρο τις υπηρεσίες του Δήμου«.

 

Σημαία των δημοτικών συμβούλων που βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν οι απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής Μπουλέ.

Εγκαλούσαν άδικα και συκοφαντικά τον τότε δήμαρχο για δήθεν απευθείας αναθέσεις και δεσμεύονταν ότι αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μια απευθείας ανάθεση. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε απόσπασμα από ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών (μια από τις πολλές ανακοινώσεις και δηλώσεις που έγιναν για το θέμα των απευθείας αναθέσεων):

«Εμείς στην Κίνηση Πολιτών, θα δώσουμε όλο το βάρος μας σε αυτή την κατεύθυνση. Θα δουλέψουμε για την συνδημιουργία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που εκτός από όλα τα άλλα, θα εγγράψει στις σημαίες της και στις παρεμβάσεις της, την διαφάνεια, την νομιμότητα, την αποτελεσματικότητα
Έτσι θα πετύχουμε, την επόμενη πενταετία, να μην γίνει ούτε μια απ’ ευθείας ανάθεση στον δήμο Ναυπακτίας».

Μέσα στους πρώτους επτά μήνες της δημοτικής θητείας του κ. Λουκόπουλου έχουν γίνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και μάλιστα χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος και διαπραγμάτευση, όπως έκανε στο μεγαλύτερο ποσοστό για τις προμήθειες και τις υπηρεσίες η προηγούμενη δημοτική αρχή αξιοποιώντας στο έπακρο τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η απευθείας ανάθεση απομαγνητοφώνησης των πρακτικών, όπου και καταρρίφθηκαν τα ψευδή στοιχεία που είχε παραθέσει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σιαμαντάς.

Αποδείχθηκε με στοιχεία ότι δεν έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα κλειστές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους ούτε αποσφραγίστηκαν προσφορές ενώπιον της υπηρεσίας. Δυο προσφορές δόθηκαν στον ίδιο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με διαφορά είκοσι ημερών η μια από την άλλη και με εκατό ευρώ λιγότερα όσον αφορά στο ποσό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σιαμαντάς σε ραδιοφωνική εκπομπή Το νομιμοφανές δεν είναι πάντα το νόμιμο. Όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα πολλές φορές η τυπικότητα δεν εξασφαλίζει τα οικονομικά του Δήμου. Χρειάζεται έντιμη διαπραγμάτευση.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει: Η έντιμη διαπραγμάτευση επιτυγχάνεται με τηλεφωνικές επικοινωνίες και απευθείας προσφορές στα χέρια των αιρετών παρακάμπτοντας εντελώς τις υπηρεσίες του Δήμου;

Οι απαντήσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ναύπακτος 26-3-2015

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.