Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο Δήμος Ναυπακτίας και σε αυτή τη δημαρχιακή θητεία θα μείνει χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς και η δεύτερη ψηφοφορία απέβη άκαρπη, παρά τις όποιες δεσμεύσεις για το αντίθετο.

Όσον αφορά στις ψήφους που έλαβαν οι συνολικά 12 υποψήφιοι από τους αρχικά 13, καθώς απεσύρθη ο κ.Κώστας Παπακώστας από τη διαδικασία που είχε λάβει μέρος στην πρώτη ψηφοφορία, αυτές έχουν ως εξής:

Παραγιός Πέτρος: 13

Πατούχας Παντελής: 1

Σατλάνη Αλτάνη: 1

Σύψα Ζωή: 2

Μπέκου Δέσποινα-Φωτεινή: 1

Χάρος Μένιος: 3

Σακελλάρη Βασιλική: 4

Ηλιοπούλου, Νικολοπούλου, Καμάρας, Τζάθας, Αποστολόπουλος έλαβαν: 0

Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος σχολίασε ότι «είναι στη φιλοσοφία μας η εκλογή. Θα είναι προς όφελος του Δήμου«, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουλές αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση από τις παρατάξεις και τελικώς εκλογή Συμπαραστάτη. Όπως είπε, έλαβε χώρα συνάντηση στην οποία ωστόσο δεν παρέστη ο ίδιος ο Δήμαρχος αφήνοντας αιχμές για το πως αντιμετωπίστηκε το θέμα από τη δημοτική αρχή. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης χαρακτήρισε την εν λόγω συνάντηση ως «παρωδία» εξαπολύοντας τα βέλη του και κατά του αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα. «Δε θέλετε εκλογή. Εάν θέλατε να εκλεγεί δε θα πηγαίνατε σε διαβουλεύσεις-παρωδία«, ανέφερε. Επί του θέματος της συνάντησης τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως βούληση της δημοτικής αρχής ήταν να υπάρξει εκλογή και σημείωσε ότι έγινε διαβούλευση επί της ουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας αφού αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για τον πολίτη με την εκλογή του Συμπαραστάτη έθεσε δύο ζητήματα τα οποία ωστόσο δεν εισακούστηκαν: κατά πόσον είναι διατεθειμένη η δημοτική αρχή να επαναλάβει τη διαδικασία και κατά πόσον υπάρχει παραθυράκι συνεννόησης ώστε να μη ναυαγήσει η διαδικασία της Τετάρτης.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.