Στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας της Δευτέρας 27 Απριλίου, υπήρξε ερώτηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Ναυπακτίας για το οικόπεδο του 3ου δημοτικού σχολείου. Ειδικότερα, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές ρώτησε την δημοτική αρχή για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας για το οικόπεδο. Όπως είπε ο  κ. Μπουλές, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει 100 χιλιάδες ευρώ για την αγορά του. «Ενημερώθηκα από την οικονομική επιτροπή ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει διαγραφεί. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η διαδικασία;» αναρωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς απαντώντας στην ερώτηση τόνισε πως έγινε μια πρώτη αναγνωριστική κίνηση για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για την αγορά οικοπέδου ώστε στη συνέχεια ο Δήμος να ακολουθήσει την διαδικασία για την αγορά του και με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων για να εκδοθούν οι όροι της δημοπράτησης. «Δυστυχώς κάποιοι παρερμήνευσαν την όλη ενέργεια. Δεν έγινε καμία δημοπρασία και δεν τέθηκε ζήτημα αξιολόγησης συγκεκριμένων οικοπέδων», τόνισε ο κ. Κοτρωνιάς.  «Αν κάποιος ζητούσε μεγάλο ποσό ήταν εκτός και  επειδή το θέμα είχε άτυπη μορφή, ανοίξαμε τις προσφορές στην Οικονομική Επιτροπή και όχι στην Επιτροπή Αξιολόγησης«, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Διευκρινήσεις έδωσε και ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας ο οποίος όπως είπε, όλα θα πρέπει να γίνουν με πλήρη διαφάνεια. Κάναμε μια πρώτη κίνηση και είδαμε ποια είναι τα οικόπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η φράση του κ. Καρακώστα που είπε «αντί να τρέχουμε καβάλα σε αυτοκίνητο και να ψάχνουμε για οικόπεδα, αποφασίσαμε την δημοσιότητα», πυροδότησε την ένταση μεταξύ του κ. Μπουλέ και του κ. Καρακώστα.

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.