Το θέμα των λειτουργικών εξόδων των ιατρείων του ΠΕΔΥ Ναυπάκτου είναι γνωστό πως έχει εδώ και καιρό τεθεί ως ζήτημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία για το τί θα συμβεί. Προς στιγμήν, το Μάιο φάνηκε να δρομολογείται μία προσωρινή λύση έως την ολοκλήρωση του σχεδιασμού από το υπουργείο Υγείας. Η λύση αυτή προέβλεπε την παραμονή του παθολογικού ιατρείου και του ελεγκτικού έργου του ΠΕΔΥ στη Μονάδα Υγείας Ναυπάκτου, στον 1ο όροφο του κτηρίου, όπου ήδη στεγαζόταν και τη μεταφορά του καρδιολογικού ιατρείου στο Κέντρο Υγείας. Όπως και έγινε. Πλέον όμως το θέμα τίθεται ξανά και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του LepantoMag.gr, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Τα όσα συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν το Μάιο

Το Μάιο, όταν το θέμα είχε αρχίσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία, σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος με τον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Κωστακιώτη, είχε διαφανεί ο προβληματισμός που υπάρχει σχετικά με τα έξοδα που καθιστούσαν, σύμφωνα με την ΥΠΕ, τη λειτουργία των ιατρείων απαγορευτική. Ωστόσο, όπως είχε τονίσει τότε ο κ.Κατσακιώρης στον κ.Χάρο, σε περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα παραχώρησης κατάλληλου χώρου από το Δήμο Ναυπακτίας  ή άλλο φορέα, δε συνέτρεχε λόγος κατάργησής τους από το κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της  εν λόγω συνάντησης ο κ.Χάρος σημείωσε ότι η υφιστάμενη οργάνωση των ιατρείων στο κέντρο της πόλης διευκολύνει τους κατοίκους, σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα σε αυτά και ότι η ενδεχόμενη κατάργησή τους θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα αυξήσει τους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με επιπλέον έξοδα μετακίνησης.

Λίγες ημέρες αργότερα, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμαρχο Ναυπακτίας,  στις 26 Μαΐου η 6η ΥΠΕ γνωστοποίησε στον κ.Λουκόπουλο τη βούλησή της για μεταφορά της υγειονομικής μονάδας του ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Μετά όμως από συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, το πρωί της επόμενης ημέρας, με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο, προτάθηκε η διατήρηση του παθολογικού ιατρείου και του ελεγκτικού έργου του ΠΕΔΥ στη Μονάδα Υγείας Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο του κτηρίου, όπου ήδη στεγαζόταν, με το απαραίτητο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον κ.Γιαννόπουλο, η μεταφορά του καρδιολογικού ιατρείου στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Όσον αφορά στον εξοπλισμό και αυτός θα μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα και με την έως τότε πληροφόρηση, οι συγκεκριμένες προτάσεις θα ίσχυαν μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

Με γνώμονα λοιπόν την εύρυθμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή εν όψει τότε και της θερινής περιόδου, οι εξελίξεις διαφοροποιήθηκαν από τις αρχικώς προγραμματισμένες. Το ζήτημα όμως τίθεται εκ νέου επί τάπητος, με αποτέλεσμα να είναι ορατός και πάλι ο κίνδυνος για την μέλλον και την παραμονή των ιατρείων.

Τα ερωτήματα που τίθονται πλέον αφορούν στο εάν τα όσα φαίνεται πως δρομολογούνται μπορούν να ανασχεθούν και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η περιοχή να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω χάνοντας μία ακόμη σημαντική υπηρεσία.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.