Συνεχίζει να κάνει προσπάθειες η δημοτική αρχή Ναυπακτίας προκειμένου το κτήριο της τέως Εφορίας Ναυπάκτου όπου σήμερα στεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, το Τμήμα Τροχαίας, αλλά και το Λιμενικό Σώμα, να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν τόσο από το Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο όσο και τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά με το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο επικεφαλής της παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” Γιώργος Γούλας που ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται επί αυτού.

Όπως ανέφερε ο κ.Λουκόπουλος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο επαφές με το ΤΑΙΠΕΔ. Στη δεύτερη μάλιστα το θέμα αντιμετωπίστηκε ιδιαιτέρως θετικά. Η τιμή του οικήματος προσδιορίζεται στα 900.000 ευρώ, ωστόσο ο Δήμος διαφωνεί με το ποσό αυτό και καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να το μειώσει. “Όχι ότι είναι τεράστιο το ποσό για ένα τέτοιο κτήριο, αλλά προσπαθούμε να κατεβάσουμε την τιμή. Αναφερθήκαμε για το λόγο αυτό στις δυσκολίες που θα έχει οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής θελήσει να το αγοράσει, όπως το ότι βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο και σε χώρο πρασίνου. Μας ενδιαφέρει να το παλέψουμε και θέλουμε να είστε μαζί μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο κ.Καρακώστας σημειώνοντας από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, πως «κάνουμε προσπάθεια να ρίξουμε την τιμή. Έχουμε αναφερθεί στις χρήσεις που προβλέπει το νέο ΓΠΣ, που είναι χρήσεις πολιτισμού και διοίκησης. Επίσης τους προσκομίσαμε τιμές ενοικίων του κέντρου της πόλης προκειμένου οι ορκωτοί εκτιμητές που θα προχωρήσουν στην εκτίμηση να κατεβάσουν όσο γίνεται την τιμή«.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΔΚΝ Σπύρος Τσέλιος δήλωσε ότι και η παράταξή του θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση τη δημοτική αρχή.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.