Φορείς  και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας με θέμα το «Ξενία». Παρόντες ήταν οι Γιάννης Μπουλές, Θανάσης Παπαθανάσης και Γιώργος Γούλας, αλλά και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπακτίας, του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Στο σύνολό τους οι παριστάμενοι αναγνώρισαν την κρισιμότητα του ζητήματος σε σχέση με την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. Ενώ, «επεσήμαναν την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου«. Όπως αναφέρουν σε κοινό δελτίο τύπου που υπέγραψαν «οι φορείς της πόλης, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει της σχετικής διαβούλευσης αλλά και της έγκυρης πληροφόρησης τόσο των υπόλοιπων φορέων όσο και των πολιτών αποφάσισαν από κοινού: την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος σχετικά με τη συνάντηση και τα αποτελέσματά της, την αναζήτηση όλων των προαπαιτούμενων εγγράφων και διαδικασιών, την προετοιμασία τους και την ενημέρωση και των άλλων εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην επικείμενη διαβούλευση, την δεδηλωμένη βούλησή τους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία πραγματικού, γόνιμου διαλόγου μακριά από υστεροβουλίες και τακτικές με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του ακινήτου προς όφελος όλων των γενιών και των πολιτών της περιοχής μας«.

Αναλυτικά:

Χθες Κυριακή 7/6/2015 με πρωτοβουλία δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με θέμα το ΞΕΝΙΑ.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπακτίας, του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.Από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμμετείχαν οι επικεφαλής τους : κ. Μπουλές, κ. Παπαθανάσης και ο κ. Γούλας.
Στη σύσκεψη έγινε εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου, υπο το πρίσμα τόσο της τελευταίας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της επικείμενης συζήτησης στην Επιτροπή Διαβούλευσης σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου.

Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ομόφωνα την κρισιμότητα του ζητήματος σε σχέση με την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Ταυτόχρονα επεσήμαναν την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου, ύστερα από την ανάλυση όλων των στοιχείων. Κύριος άξονας των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, αποτελεί η ήδη εκφρασμένη δημόσια, πρόταση των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της πόλης.

Επίσης επισημάνθηκε το ζήτημα της τακτικής λήψης αποφάσεων ειδικότερα σχετικά με επεμβάσεις επί του ακινήτου, αποσπασματικά, χωρίς διαβούλευση και με την έλλειψη μιας σειράς προαπαιτούμενων διαδικασιών (ύπαρξη αδειοδότησης, ζητήματα συμβατότητας με δωρεά, χρήσεις, ΓΠΣ, στατική επάρκεια κτηρίου κλπ).

Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων (τα οποία υστερούν εδώ και 9 μήνες), σχετικά αφενός με την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του κτηρίου και αφετέρου με την αντιμετώπιση ζητημάτων φθοράς του κτηρίου και ζητημάτων υγιεινής που έχουν προκύψει από την μέχρι σήμερα εγκατάλειψη.

Οι φορείς της πόλης, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει της σχετικής διαβούλευσης αλλά και της έγκυρης πληροφόρησης τόσο των υπόλοιπων φορέων όσο και των πολιτών αποφάσισαν από κοινού:
• την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος σχετικά με τη συνάντηση και τα αποτελέσματά της
• την αναζήτηση όλων των προαπαιτούμενων εγγράφων και διαδικασιών
• την προετοιμασία τους και την ενημέρωση και των άλλων εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην επικείμενη διαβούλευση
• την δεδηλωμένη βούλησή τους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία πραγματικού, γόνιμου διαλόγου μακριά από υστεροβουλίες και τακτικές με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του ακινήτου προς όφελος όλων των γενιών και των πολιτών της περιοχής μας.

Ναύπακτος 8-6-2015

Για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» Γιάννης Μπουλές
Για την Δημοτική Παράταξη «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης
Για την Δημοτική Παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας
Για το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας Μένιος Χάρος
Για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας Θέμης Δαβανέλος
Για τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας Γιάννης Κοργιαλάς
Για τον Σύλλογο Μηχανικών Ναυπακτίας Νίκος Τσερπέλης

Share on Facebook7Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.