Το 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Ναυπάκτου επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ και πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών της ενίσχυσης του σχολικού κτηρίου από τους αναδόχους του έργου.

Όπως αναφέρεται από τη δημοτική παράταξη: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώθηκε ότι το έργο της ενίσχυσης του σχολικού συγκροτήματος προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι από το Σεπτέμβριο του 2016, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου θα επιστρέψουν σε ένα ανακαινισμένο και ΑΣΦΑΛΕΣ κτήριο. Η σθεναρή πολιτική, που ακολουθήσαμε ως δημοτική αρχή είχε ως αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΣΚ χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας.

Εξασφάλισε επίσης την στέγαση των δύο σχολείων στις πρώην εγκαταστάσεις του ΤΕΙ με πληρωμή του ενοικίου από το Υπουργείο Παιδείας.

Πάνω απ’ όλα όμως αποφύγαμε τη στέγαση των δύο σχολείων σε προκατασκευασμένες αίθουσες που θα εγκλώβιζε τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους για δεκαετίες σε πρωτόγονες εκπαιδευτικές συνθήκες. Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης ο στόχος επετεύχθη.

Ένα πρόβλημα που για 30 χρόνια παρέμεινε άλυτο και με κίνδυνο για τα παιδιά μας, το λύσαμε μέσα στις δυσκολότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε ως κοινωνία.

Είναι ένα μάθημα προς όλους ότι τα προβλήματα λύνονται με σκληρή δουλειά και σύγκρουση με το λαϊκισμό που κατέστρεψε τη χώρα μας«.

2ο

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.