triaallaΈνα Σαββατοκύριακο με επίκεντρο τον αθλητισμό, με εκδηλώσεις που όμοιές τους η περιοχή δεν έχει φιλοξενήσει ξανά, αναμένεται να ζήσουν όσοι βρεθούν στην πόλη της Ναυπάκτου το διήμερο 10- 11 Σεπτεμβρίου 2016. Ο Δήμος Ναυπακτίας και η ομάδα «Bikexpert» διοργανώνουν την διήμερη αθλητική εκδήλωση «1st NafpaktosChallenge 2016», με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από όλη τη χώρα να πιστοποιεί την ήδη επιτυχημένη του πορεία πριν καν ξεκινήσει.

Το «1st NafpaktosChallenge 2016» περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο, χωρισμένο σε δύο διαδρομές, μία ολυμπιακή και μία sprint. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και το ότι έχει συμπεριληφθεί ειδική διαδρομή για παιδιά, καθώς και το ότι οι διαδρομές θα διεξαχθούν μέσα στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Ο Δήμος Ναυπακτίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», αποφάσισε να συμπεριλάβει το «1st NafpaktosChallenge 2016» στο καλεντάρι του, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμα μήνυμα προς τους νέους της περιοχής, και όχι μόνο. «Στέλνουμε ένα μήνυμα, από τη μία για τη σημασία της άθλησης, και από την άλλη, για την επένδυση στο κεφάλαιο αθλητισμός, ακόμα και ως πηγή επισκεψιμότητας της περιοχής», σημείωσε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος.

Διαδρομές του 1st NafpaktosChallenge 2016

  • Κολύμβηση

Η εκκίνηση θα γίνει στην παραλία της Ψανής, και συγκεκριμένα από το σημείο της Πλαζ, ενώ στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός.

Kids Challenge: 150m

Sprint Challenge: 750m  ΑρχείοΔιαδρομής

Olympic Challenge & Olympic Challerge Relay: 1,5km

  • Ποδηλασία

Από την παραλία της Ψανής οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς τον παραλιακό δρόμο της Βαριάς με κατεύθυνση προς τον Πλατανίτη. Η επιστροφή τους θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

KidsChallenge: 2km

SprintChallenge: 20km (2x10km)

Olympic Challenge & Olympic Challenge Relay: 40km (4x10km)

  • Τρέξιμο

Η διαδρομή θα είναι ίδια με αυτή της ποδηλασίας

KidsChallenge: 500m

Sprint Challenge: 5km

Olympic Challenge & Olympic Challenge Relay: 10km

Όπως έχουν προνοήσει οι διοργανωτές όλες οι διαδρομές θα είναι στεγανοποιημένες, χωρίς την κυκλοφορία αυτοκινήτων με τη βοήθεια της Τροχαίας, αλλά και του Λιμενικού Ναυπάκτου.

Αναλυτικό πρόγραμμα 

  • Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

2:00μμ – 3:30μμ Λειτουργία Γραμματείας

2:30μμ Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών

4:00μμ Εκκίνηση KidsChallenge

5:00μμ Απονομές

8:30μμ Τεχνική ενημέρωση αθλητών για τους αγώνες της Κυριακής

ΠροβολήτωνhighlightsτουKidsChallenge

  • Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

7:30πμ – 9:00πμ Λειτουργία Γραμματείας

8:00πμ Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών

Στόχος η καθιέρωση του αγώνα

Σε δηλώσεις του ο διοργανωτής του «1st NafpaktosChallenge 2016», κ. Χρήστος Μακρυγιάννης, εστίασε καταρχάς στην ευκαιρία που θα έχουν όλοι όσοι βρεθούν στην πόλη της Ναυπάκτου να παρακολουθήσουν από κοντά ένα αγώνα με συνεχείς εναλλαγές, οι οποίες στο σύνολό τους θα εξελίσσονται σε άμεση επαφή μαζί τους. «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το «NafpaktosChallenge», κι αυτό είναι εφικτό να γίνει, καθώς η διοργάνωση έχει θέσει όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει», τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης. «Έχουμε βάλει τα δυνατά μας ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι, τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και οι θεατές», είπε καταλήγοντας.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας στην αρχή του καλοκαιριού έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε αυτό το καλοκαίρι, αλλά και θα συνεχίσει να κινείται τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, συνεχίζοντας: «Εστιάζουμε στους νέους, αλλά και στο πως οι κοινόχρηστοι χώροι μπορούν να αποκτήσουν ζωή, αποτελώντας ζωντανά κύτταρα της πόλης. Συνεχίζουμε τις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις, με το σύνθημά μας να παραμένει ίδιο, αλλά μέρα με τη μέρα περισσότερο ισχυρό: «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει»… Αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε την ομορφιά του τόπου μας».

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.