Η γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας θα προχωρήσει αμέσως, καθώς τα αναγκαία προς τούτο κονδύλια έχουν ήδη εξευρεθεί. Αυτό έκανε γνωστό στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, διευκρινίζοντας ότι η μελέτη θα γίνει από ιδιώτη μελετητή σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ και η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί κατά 70% από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κατά 30% από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ο βουλευτής είχε επισκεφθεί προ δεκαπενθημέρου τα δύο χωριά, όπου στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, είχε επικοινωνήσει με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το ΙΓΜΕ θα διαθέσει κατά προτεραιότητα τον αναγκαίο εξοπλισμό προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι που απαιτούνται για να διαπιστωθεί η κατάσταση του εδάφους στην περιοχή και να υποδειχθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Όπως όμως προέκυψε από επικοινωνία του με το ΙΓΜΕ, το Ίδρυμα δεν μπορεί να αναλάβει τη μελέτη στο σύνολό της, διότι δεν διαθέτει γεωτρυπανιστές, τα εργαστήριά του είναι απασχολημένα από άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπερκαλυφθεί και οι προβλεπόμενες από τον νόμο ημέρες εκτός έδρας εργασίας για τους επιστήμονές του. Πρότεινε, έτσι, προς την Περιφέρεια και τον Δήμο, η μελέτη να αναληφθεί σε συνεργασία με ιδιώτη μελετητή, όπως είναι και η λύση που ήδη προώθησε ο Δήμος Ναυπακτίας.

Ο Γιώργος Βαρεμένος έθεσε, επίσης, στον δήμαρχο το θέμα της επικείμενης λήξης, αύριο 5 Μαϊου, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα χωριά της περιοχής, και ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι εγκαίρως φρόντισε για την παράτασή της κατά ένα μήνα ακόμη, μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.