Με καλύτερες προϋποθέσεις ευελπιστούν ότι θα πραγματοποιηθεί ο φετινός καθαρισμός τριών παραλιών και συγκεκριμένα του Γριμπόβου, του Αντιρρίου και της Μακύνειας,  οι άνθρωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκριναν την πρόταση του προέδρου Αντώνη Φράγκου για την εκτέλεση των εργασιών με ειδικό μηχάνημα καθαρισμού ακτών τύπου Beach Tech STR-3000, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα εξελιγμένο και διαθέτει σύστημα συλλογής και εκφόρτωσης απορριμμάτων και ξένων αντικειμένων από την ακτή.

freza beach tech 3000

Beach Tech STR-3000

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των εργασιών που θα εκτελεστούν, αρχικά θα απομακρυνθούν όλα τα σκουπίδια που βρίσκονται στις ακτές, για να μην πατηθούν και θαφτούν. Στη συνέχεια θα γίνει διαμόρφωση και επιπεδοποίηση των παραλιών με κλίση από πάνω προς τη θάλασσα και μετά θα προχωρήσει ο τελικός καθαρισμός. Θα φινιριστούν οι παραλίες με το μηχάνημα καθαρισμού ακτών Beach Tech, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή που απαιτείται. Ακολούθως, θα γίνει ο τελικός καθαρισμός προκειμένου να απομακρυνθούν και τα τελευταία σκουπίδια και να γίνει το φινίρισμα ώστε να παραδοθεί προς χρήση σε επαγγελματίες και λουόμενους. Εκείνο που τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι το γεγονός των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει οδηγήσει τις παραλίες στο να υποστούν φέτος αρκετές και σοβαρές ζημιές. Λόγω λοιπόν, της ιδιαίτερης δυσκολίας καθαρισμού από τα συσσωρευμένα σκουπίδια του χειμώνα, κατά τον καθαρισμό θα απομακρυνθούν όλα τα ξένα αντικείμενα με κοσκίνισμα της άμμου από ειδικά μηχανήματα.

Όσον αφορά στο κόστος του καθαρισμού, αυτό ανέρχεται στα 13.000 ευρώ συν το ΦΠΑ και αφορά στις δύο παραλίες Γριμπόβου και Αντιρρίου, καθώς ο καθαρισμός της παραλίας της Μακύνειας δε θα επιβαρύνει το Λιμενικό Ταμείο με πρόσθετο ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, έχει αναλάβει τον καθαρισμό των παραλιών και στη Δωρίδα. Ενώ, δραστηριοποιείται σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στη Ρόδο και την Πιερία.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ο καθαρισμός αυτός να πραγματοποιηθεί σε ακτές, όπως η Ψανή, λόγω του ότι η σύνθεσή της είναι με χαλίκι και όχι με άμμο. Τέλος, υπολογίζεται ότι τα συνεργεία θα προχωρήσουν στους καθαρισμούς έως τις αρχές του Ιουνίου.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. Iωαννα

    Υπαρχει βεβαια και η παραλια Βαριας που θελει καθαρισμα !!!Πρεπει και οι παραλιες με χαλικια οχι μονο με αμμο να καθαριζονται !

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.