Δείτε τις προτάσεις που κατέθεσαν οι εκλεγμένες με την Α.Δ.Κ.Ν. σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Κ. Ναυπάκτου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Έκτακτη Συνεδρίαση δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου συγκλήθηκε  η δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσει γνώμη για τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ναυπακτίας για το 2014-2019.

Οι εκλεγμένες σύμβουλοι με την παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας επισήμαναν το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα σχεδιασμού για την πενταετία 2015-2019 η δημοτική κοινότητα συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση αποδεικνύοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος.

Οι εκλεγμένες σύμβουλοι κ. Ταραμπίκου Βάσω και Τηλιγάδα Αφροδίτη κατέθεσαν γραπτά τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας ενόψει της σύνταξης του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ναυπακτίας. Οι προτάσεις αυτές είναι μέρος του προγράμματος και δίνουν το όραμα που έχει η ΑΔΚΝ για τον Δήμο Ναυπακτίας. Πολλές από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί, κάποιες είναι ήδη ώριμες και πολλές έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας.

  1. Ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ Ναυπάκτου και επίλυση των προβλημάτων χωροταξικού σχεδιασμού
  2. Αναθεώρηση Ρυμοτομικού Σχεδίου της Ναυπάκτου (1937,1955,1978,1980) και εφαρμογή του για την απόδοση κοινόχρηστων χώρων και χώρων με πρόβλεψη κοινωφελούς χρήσης.
  3. Αναθεώρηση Πολεοδομικής Μελέτης και ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στις Επεκτάσεις του ΓΠΣ
  4. Ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού Ναυπάκτου.
  5. Εκσυγχρονισμός δικτύων (Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων κα Διαχωρισμός Παντορροϊκού δικτύου Αποχέτευσης) στο Κεντρικό τμήμα της Ναυπάκτου.
  6. Ανάπλαση – Διαμόρφωση Δυτικού Τμήματος Πόλης Ναυπάκτου – Οδός Θέρμου – Σύνδεση των δυτικών συνοικιών με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο και επέκταση του στην παραλιακή ζώνη της Παλαιοπαναγιάς
  7. Διαμόρφωση – Ανάπλαση Πλατείας Στάϊκου και Οδών Δελφών – Μαλακάσης – Μιχαλοπούλου που συνδέουν Λυγιά και Διαμαντέϊκα.
  8. Ένταξη σε πρόγραμμα της ώριμης μελέτης για τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»
  9. Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου – Μνημείου Ναυμαχίας – Ενοποίησης Παραλιών Γριμπόβου και Ψανής με κεντρικό τμήμα Αρχαίου Λιμανιού Καστρόπολης Ναυπάκτου
  10. Διαμόρφωση – Ανάπλαση Πολιτιστικού Πάρκου Κτήματος Κοζώνη (Διαμόρφωση Πάρκου με χώρους πρασίνου και χώρους στάθμευσης, Κατασκευή Υπαίθριου Θεάτρου)
  11. Ανάπλαση Πλατείας Παπαχαραλάμπους στο Ο.Τ. 124 του σχεδίου πόλης.
  12. Αποκατάσταση – Ανακαίνιση και Διαρρύθμιση Παλιού Νοσοκομείου (Κληροδότημα Καπορδέλη), για χρήσεις Κοινής Ωφελείας (στέγαση βρεφονηπιακού-παιδικού  σταθμού) .
  13. Δημιουργία πολυδύναμου παιδικού σταθμού στον Λυγιά και στο Ο.Τ. 334, του σχεδίου πόλης
  14. Αποκατάσταση – Ανακαίνιση και Διαρρύθμιση διατηρητέου κτίσματος Κληροδοτήματος Κοζώνη – Παλιά Οικοκυρική Σχολή, για χρήσεις Κοινής Ωφελείας
  15. Δημιουργία Κέντρου Ναυπηγικής Τέχνης στο Αλσύλλιο Γριμπόβου
  16. Ανάπλαση αλσυλλίου Γριμπόβου
  17. Βιοκλιματική Αναβάθμιση Ανοιχτών Χώρων Βαρναράχης και Οβρυόλακκα
  18. Ολοκλήρωση διαδικασιών για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως πόλος τουριστικής ανάπτυξης με τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου
  19. Δημιουργία σύγχρονου διοικητηρίου – δημαρχείου κατά τις προβλέψεις του ΓΠΣ
  20. Αξιοποίηση του σημερινού δημαρχείου σε χώρο πολιτισμού
  21. Ολοκλήρωση διαδικασιών για τη δημιουργία Μαρίνας και λοιπών λιμενικών υποδομών
  22. Δημιουργία κλειστής αγοράς που θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος
  23. Εφαρμογή κυκλοφοριακών μελετών Δημιουργία χώρων στάθμευσης και προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας (ποδήλατο, Μέσα μαζικής μεταφοράς)
  24. Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στο δυτικό τμήμα της πόλης ( νέο 5ο δημοτικό σχολείο), δεδομένου ότι έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση του 3ου δημοτικού σχολείου.
  25. Ανάπλαση του λόφου της Δεξαμενής σε χώρο αναψυκτηρίου και λειτουργίας θερινού κινηματογράφου (έχει εκπονηθεί μελέτη από το πρόγραμμα cherplan)
  26. Ανακαίνιση και αξιοποίηση της Πλάζ Ναυπάκτου
  27. Ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς
  28. Συνέχιση της συνεργασίας με το υπουργείο πολιτισμού και το πανεπιστήμιο της Πάτρας για την ανάδειξη και προστασία του παραδοσιακού –ιστορικού οικισμού Ναυπάκτου
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.