Με κεντρικό θέμα συζήτησης το “Ξενία”, έλαβε χώρα συνάντηση ανάμεσα στον πρώην Δημάρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ, ο οποίος συνοδευόταν από τους εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας” Μαρία Ζιαμπάρα, Σπύρο Τσέλιο και Γιώργο Κοτρώνη, και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων.

Και οι δύο πλευρές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης για την πραγματοποίηση της συνάντησης, σημειώνοντας ότι ευεπλιστούν παρόμοιες να επαναληφθούν και στο μέλλον. Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συζήτησης, ο κ.Μπουλές θέλησε να ενημερώσει την Ομοσπονδία σχετικά με το θέμα που έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για την έγκριση της μελέτης και την επιλογή του τρόπου εκτέλεσης του έργου για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του κτηρίου του «Ξενία». Όπως είπε “έχει γίνει μία πίστωση γύρω στις 189.000 ευρώ με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η χρήση του “Ξενία”. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να μας πουν τί θα το κάνουν και μετά να χρηματοδοτήσουμε τις μελέτες και αφού εγκριθεί το τελικό σχέδιο, να προχωρήσει η κατασκευή. Αυτή τη στιγμή επιχειρείται να προχωρήσουν ενέργειες αποσπασματικές. Στη λογική “πρώτα φτιάχνω και μετά θα σας πούμε τί θα το κάνουμε” διαφωνούμε”, ζητώντας την άποψη των παρόντων μελών της Ομοσπονδίας.

Αρκετές απορίες εκφράστηκαν σχετικά με το πρόγραμμα Jessica, στο οποίο όπως ανέφερε ο κ.Μπουλές είχε ενταχθεί το “Ξενία”. “Εμείς δεν μπορούσαμε να μιλάμε τότε για χρήματα του Δήμου, γιατί είχαμε χρέος. Οπότε έπρεπε να βρούμε τα χρήματα από πρόγραμμα και το μοναδικό που υπήρχε για ακίνητα ήταν το Jessica, το οποίο και αξιοποιήσαμε. Τότε μάλιστα, είχαν ενταχθεί σε αυτό μόνο το “Ξενία” και ένας υπόγειος σταθμός πάρκινγκ στην Αμαλιάδα. Αν δεν ήταν μάλιστα η ανάπλαση για να το συμπεριλάβουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, δε θα μπορούσαμε να το εντάξουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Από την παράταξη του κ.Μπουλέ επισημάνθηκε επίσης πως εάν “πραγματικά θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό, η πόλη στερείται υποδομών. Μια προοπτική που δινόταν στο “Ξενία” ήταν μια παράλληλη αντιμετώπιση με τη μαρίνα. Το 2013 χωροθετήθηκε η μαρίνα της Ναυπάκτου, στο Γρίμποβο. Ενώ, έχει επίσης χωροθετηθεί και το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης. Αυτό άλλαζε τα δεδομένα. Πρόκειται για υποδομές που συμβάλλουν σε μία άλλη τουριστική ανάπτυξη”. Το ζήτημα ότι δεν έχει εκφράσει άποψη για το μείζον θέμα του «Ξενία» η Δημοτική Κοινότητα, σχολίασε μεταξύ άλλων η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζιαμπάρα.

«Πρέπει να ζητήσουμε διαβούλευση»

Τα μέλη της Ομοσπονδίας κατέθεσαν διάφορες σκέψεις σχετικά με τη χρήση του ακινήτου, ωστόσο στο σημείο που συμφώνησαν άπαντες ήταν το θέμα της διαβούλευσης. Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιάρχης Σούζας ανέφερε ότι “πρέπει να ζητήσουμε διαβούλευση. Πρέπει να ερωτάται ο κόσμος. Θα είναι μάλιστα πολύ πιο εύκολο για το Δήμο να κάνει το οτιδήποτε εάν έχει τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας”. “Το Ξενία είναι σημαντικό θέμα για την πόλη της Ναυπάκτου, γιατί δίνει το στίγμα για το προς τα πού θέλουμε να κατευθυνθούμε. Να πάει το θέμα στην Επιτροπή Διαβούλευσης, γιατί αφορά όλη την κοινωνία” σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αποστόλης Παπαϊωάννου, γνωστοποιώντας παράλληλα πως σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα, εκείνος τους ανέπτυξε τη σκέψη και το όραμά του για το ακίνητο.

“Τεράστιο το ζήτημα με το έργο της ανάπλασης”

Πέραν του “Ξενία”, η Ομοσπονδία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Θέμης Δαβανέλλος έθεσε ως ζήτημα και την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης, για το οποίο όπως είπε οι επαγγελματίες θεωρούν ότι επικρατεί αναρχία. “Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει συντονισμός και είναι τεράστιο το ζήτημα. Κάτι πρέπει να γίνει” σχολίασε για να προσθέσει ότι η σήμανση για τον κόσμο είναι “μηδενική”. “Θα θέσουμε το θέμα στο συμβούλιο της Τετάρτης και θα ζητήσουμε να έχουμε ουσιαστική ενημέρωση για να αποκτήσουμε και καλύτερη εικόνα” δεσμεύτηκε επί του συγκεκριμένου η παράταξη Μπουλέ.

“Βασικό να αποκτήσει ο Δήμος δύο οικόπεδα για στάθμευση”

Ως ένα ακόμη βασικό ζήτημα, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ έθεσε το να αποκτήσει ο Δήμος δύο οικόπεδα. Ένα ανατολικά και ένα δυτικά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης. Όπως είπε “εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, γιατί δεν είχαμε χρήματα. Πιστεύουμε ότι το να δανειστεί ο Δήμος από το Παρακαταθηκών και Δανείων για να εξασφαλιστούν οι δύο χώροι πάρκινγκ είναι κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή. Επειδή μάλιστα είναι χρονοβόρα η διαδικασία, έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει”. Τέλος, σχολίασε ότι «είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι, ώστε να προχωρήσουμε μεγάλα έργα στο πλαίσιο του νέου ΣΕΣ«.

3.jpg 4.jpg 7.jpg 5.jpg 6.jpg 2.jpg 1.jpg

Share on Facebook24Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.