Η εκπαιδευτική δράση ‪#‎Teachers4Europe‬ «μεγάλωσε» και έκανε τα πρώτα της βήματα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα έκανε το 2011 ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. O απώτερος σκοπός να συνεισφέρει στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί περισσότερους από 700 ενεργούς #Teachers4Europe σε όλη την Ελλάδα και πλησιάζει τους 100 ‪#‎Ambassadors4Europe‬.

Στην Αιτωλοακαρνανία η δράση υλοποιήθηκε για τρίτη  συνεχή χρονιά  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στόχος αφενός είναι να συμβάλλει  στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών  επί των εξελίξεων  των ευρωπαϊκών θεμάτων και αφετέρου να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους  εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση της τέχνης και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου, συμμετείχαν σε ένα ολιγόλεπτο video, το οποίο δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών τους Μαρία Κυρίτση, η οποία επιμελήθηκε και το σενάριο και Νικολέττα Μαριόλη, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Σιούτη. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό:

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.