Για το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρις Ναυπάκτου εξέδωσε δελτίο τύπου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, διατυπώνοντας τη θέση του απέναντι στο γεγονός. Μεταξύ άλλων, σχολιάζεται ο τρόπος που αυτό παρουσιάστηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ καταδικάζοντας το επεισόδιο ζητείται από το Δήμο Ναυπακτίας να έλθει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.

Αναλυτικά η θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας:

Την περασμένη Παρασκευή 30/10/2015, κατά τη διάρκεια διενέργειας κοινού ελέγχου από το ΣΕΠΕ και το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου, στο Παζάρι, οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα ατόμων, τα οποία με χειροδικίες, απειλές και προπηλακισμούς, ανάγκασαν τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το χώρο του Παζαριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το γεγονός από τα ΜΜΕ διαφέρει από αυτά που πραγματικά διαδραματίστηκαν στο χώρο του Παζαριού.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός τραμπουκισμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βίαιη ενέργεια, η οποία σκοπό έχει την τρομοκρατία του ελεγκτικού μηχανισμού και των εργαζομένων και εν τέλει την εδραίωση της παρανομίας στην αγορά εργασίας.

Οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ είναι και αυτοί εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προστασίας των εργαζομένων από την αδήλωτη εργασία, πόσο δε μάλλον όταν οι εισφορές και οι φόροι που δεν καταβάλλονται γίνονται κέρδη στις τσέπες των επιτήδειων, τα οποία μάλιστα δεν μένουν καν στην πόλη της Ναυπάκτου.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί άμεσα σε ενέργειες προστασίας των εργαζομένων και νομικής θωράκισης από τέτοια στοιχεία που σκοπό έχουν την ακύρωση του ελεγκτικού έργου.

Ζητάμε από το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Ζητάμε από το Δήμο Ναυπακτίας, ως αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του θεσμού του Παζαριού, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.