Το Ε.Κ.Ν.Δ. και η ΟΕΒΕΣ.Ν.Δ. τιμούν την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία.

Η μνήμη των γεγονότων εκείνων που αποτέλεσαν το ξέσπασμα μιας γενιάς και ενός λαού για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Παιδεία, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Η παράδοση στη λήθη της ιστορίας ενός λαού τον καταδικάζει να βιώσει ξανά τα ίδια λάθη.

Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο γιατί συμβολίζει τον αγώνα του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας για ένα καλύτερο αύριο. Ο μόνος τρόπος να το διεκδικήσουμε, με τις συνθήκες που βιώνουμε, είναι με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σοβαρότητας, ανιδιοτέλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δυστυχώς σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης, προστέθηκε και η προσφυγιά των λαών που πλήττονται από εμπόλεμες καταστάσεις. Χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου και προωθούνται στην ενδοχώρα έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, άνευ προηγουμένου. Το πρόβλημα της σίτισης αυτών των ανθρώπων έχει λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και η ΟΕΒΕΣ.Ν.Δ., για το λόγο αυτό, από κοινού αποφάσισαν αντί της κατάθεσης στεφάνων για τα θύματα της δικτατορίας, να τιμήσουν τη μνήμη τους και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν έμπρακτα, διαθέτοντας το ποσό για αγορά τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες.

Καλούμε τους φορείς αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και στα γραφεία της Ομοσπονδίας από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 9:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 20:30 και έως 25 Νοεμβρίου 2015.

Ε.Κ.Ν.Δ. – ΟΕΒΕΣ.Ν.Δ.

Τηλ. Επικοινωνίας:  Εργατικό Κέντρο: 26340-29614,   Ομοσπονδία: 26340-26770

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.