allzopaixnΟ Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο της καμπάνιας του «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει» διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 μία σειρά από δρώμενα στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου. Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και θέλοντας να τονίζει για μία ακόμα φορά τη σημασία της ορθολογικής κίνησης μέσα στην πόλη, στήνει δύο παράλληλες γιορτές στην παραλία της Ψανής και του Γριμπόβου, απευθυνόμενος σε όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 το παραλιακό μέτωπο θα «πλημμυρίσει» από μουσικές μελωδίες, αλλά και από τις φωνές χαρούμενων παιδιών, τα οποία παίζοντας θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Στους χώρους των δύο παιδικών χαρών, έναντι του 1ου Γυμνασίου και του ΚΕΠ αντίστοιχα, και υπό την καθοδήγηση της «Σβούρας», θα λάβει χώρα ένα πρόγραμμα γεμάτο κινητικά παιχνίδια οδικής συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα τα παιδιά, στο υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής που θα στηθεί, θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τη δική τους όμορφη πόλη. «Γιατί μόνο τα παιδιά ξέρουν πως να ονειρευτούν την πόλη τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Ταυτόχρονα στους ίδιους χώρους καταξιωμένοι μουσικοί θα δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στην κίνηση των δύο παραλιών, επενδύοντας με τις νότες τους όλο το σκηνικό. Στην παραλία της Ψανής οι Γιάννης Κριδεράς (κιθάρα) και Χρήστος Τσιριμώκος (πλήκτρα) θα μας ταξιδέψουν σε έντεχνους μουσικούς δρόμους, ενώ σε αυτή του Γριμπόβου οι Jazz Delicious (Μαρία Μακροπούλου φωνή, Διονύσιος Μουζάκης σαξόφωνο, Σταύρος Παναγιωτόπουλος ηλεκτρική κιθάρα και Γιώργος Κατσίκας κοντραμπάσο) θα δώσουν το δικό τους Jazz τόνο στην ημέρα.

«Το καλοκαίρι μπορεί να μας αφήνει σιγά σιγά, όμως τα μηνύματα που έστειλαν οι εκδηλώσεις του Δήμου, μέσω της καμπάνιας «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», θα πρέπει να μας γίνουν ένα πολύ καλό μάθημα». Αυτό σημείωσε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, εστιάζοντας παράλληλα στη σημασία που έχει για όλους η σωστή συμπεριφορά που έχουμε μέσα στην πόλη, με όποιο τρόπο κι αν επιλέξουμε να κινηθούμε. «Ο Δήμος Ναυπακτίας επέλεξε φέτος να είναι μέλος της ομάδας εκείνων που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η φετινή στήριξή μας έρχεται ως συνέχεια των πρώτων παρεμβάσεων που έχουμε κάνει στην πόλη (πχ χώροι δωρεάν στάθμευσης) και οι οποίες απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια επισκεπτών και κατοίκων. Ήταν μόνο η αρχή και μόνο μια πολύ καλή βάση για να χτίσουμε πάνω σε αυτή», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Λουκόπουλος.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.