Το Κοινωνικό Ιατρείο Ναυπακτίας, η Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπακτίας-Δωρίδος και το Βιβλιοπωλείο Νικολάου, πραγματοποιούν την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος», συζήτηση με θέμα το bullying και την αντιμετώπισή του.
Θα συζητήσουν ο ψυχίατρος-ψυχαναλητής Ν. Σιδέρης και ο φιλόλογος-εκπαιδευτικός ερευνητής και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Τεκμηρίωσης ΚΕΤΕΜΕ της ΟΛΜΕ Παύλος Χαραμής, συγγραφείς του βιβλίου «Bullying και όμως νικιέται».

 

bulling

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ανασκοπώντας την εμπειρία σχετικά με το bullying και την αντιμετώπισή του, προκύπτει μια κρίσιμη διαπίστωση: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να αναχαιτίσουμε και να καταπολεμήσουμε αυτό το αρνητικότατο φαινόμενο. Άρα υπάρχει και χώρος και ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση και επεξεργασία λύσεων του προβλήματος. Μια νέα συμβολή λοιπόν έχει και θέση και νόημα. Τέτοιο είναι το πνεύμα που διέπει και την παρούσα ανάλυση και πρόταση, η οποία εκτίθεται σε τέσσερα βήματα:

1. Επισκόπηση της βιβλιογραφίας

2. Η εμπειρία του bullying στο ελληνικό σχολείο

3. Μηχανισμοί του bullying

4. Για μια νέα στρατηγική καταπολέμησης του bullying (Εδώ περιλαμβάνονται και η ανάλυση και το γενικό περίγραμμα, αλλά και συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για υλοποίηση στον σχολικό χώρο).

Ο πόλεμος ενάντια στο bullying είναι μια μάχη για το φαντασιακό των παιδιών (και όχι μόνο). Πρώτα απ’ όλα, μια μάχη για τις λέξεις. Και υπάρχουν λόγοι ώστε το bullying να αποδίδεται ως «ψευτονταηλίκι».

Κύριος στρατηγικός σκοπός είναι η αποδόμηση της φαντασιακής αίγλης του ψευτονταηλικιού. Κύρια μέθοδος για την επίτευξή του, η γελοιοποίησή του. Ώστε όσοι αισθάνονται τον πειρασμό να κάνουν ψευτονταηλίκια να αντιλαμβάνονται ότι δεν τους παίρνει.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚεντροΞενων Γλωσσων ΚΥΤΤΕΑ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ( Κονιδας -Βακρινος)
Ζαχαροπλαστειο Αντωνης Τραντας,
Κωτσοβολος Ναυπακτου
Ανθοπωλειο Ανθωνας (Ποπη Κυριαζη)

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.