Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων τέθηκε το θέμα της στέγασης της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας έλαβε το λόγο ο Κώστας Κακούρας, ο οποίος και τόνισε στους παριστάμενους τον κίνδυνο απώλειας μίας ακόμη σημαντικής υπηρεσίας από την πόλη της Ναυπάκτου και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αγωνιστούν για την παραμονή του ΟΑΕΕ που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή εκατοντάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος της Ομοσπονδίας Αποστόλης Παπαϊωάννου επισημαίνοντας πως οι όποιες κινήσεις γίνουν θα πρέπει να είναι ταχύτατες, ειδάλλως οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαιτέρως επιζήμιες για την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος γνωστοποίησε πως μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Δαβανέλλο για το σημαντικό αυτό θέμα, κινήθηκαν διαδικασίες προκειμένου να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγαση της υπηρεσίας. Όπως ανέφερε ο κ.Λουκόπουλος, μία ιδιώτης προσφέρθηκε να παραχωρήσει τον ισόγειο χώρο που διαθέτει στην αρχή της οδού Θέρμου και στην περίπτωση που αυτός κριθεί κατάλληλος, μετά και τις απαραίτητες βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν, πρότεινε η υπηρεσία να μεταφερθεί εκεί.

Τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν με τοποθετήσεις τους αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τελικώς η απόφαση που πάρθηκε προβλέπει την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την αποδοχή της παραχώρησης του ακινήτου από την ιδιώτη και εν συνεχεία την παραχώρησή του από το Δήμο στον ΟΑΕΕ. Σημειώνεται πως, στην περίπτωση που δεν κριθεί κατάλληλο το συγκεκριμένο ακίνητο θα πρέπει άμεσα να αναζητηθεί άμεσα άλλο δημοτικό κτήριο για τη στέγαση της Υπηρεσίας. Διαφορετικά η κατάληξη θα είναι να απομακρυνθεί από τη Ναύπακτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα πρόσθετα έξοδα, αλλά και την ταλαιπωρία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.