Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι  του δήμου Ναυπακτίας από την περιοχή της Παλαιοπαναγιάς ειδικότερα , αλλά και κάποιων άλλων περιοχές της πόλης από τα ποσά που αντίκρισαν, ανοίγοντας τους πρόσφατους λογαριασμούς ύδρευσης από την ΔΕΥΑΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στους λογαριασμούς αναγράφονται ποσά πολλαπλάσια αυτών που συνήθως πληρώνουν οι δημότες και που ξεκινούν από 200 – 300 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τις 2.500 ή ακόμη και τις 6.000 ευρώ!

Όπως ήταν φυσιολογικό οι δημότες που παρά λίγο γλίτωσαν το εγκεφαλικό, επικοινώνησαν με την ΔΕΥΑΝ αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και συμπερασματικά από τις επικοινωνίες αυτές έχει προκύψει ότι δημιουργήθηκε κάποιο ζήτημα με τις μετρήσεις στους υδρομετρητές των οικιών συγκεκριμένων περιοχών της Ναυπάκτου.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοτρωνιά, πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, που όπως αποκαλύπτει υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στον υπάλληλο της επιχείρησης που υποτίθεται πως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μετρήσεις. «Υποτίθεται» μιας και προκύπτει πως αυτές δεν γίνονταν ποτέ, και οι χρεώσεις γίνονταν κατά προσέγγιση με πολύ μικρά ποσά, ακόμη και σε δημότες – επαγγελματίες που έχουν πολύ μεγάλες καταναλώσεις νερού. «Υπήρχε επαγγελματίας που κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες και του έρχονταν να πληρώσει νερό 15 ευρώ το χρόνο…» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτρωνιάς, που όπως έκανε γνωστό το θέμα αφόρα σε 270 περίπου περιπτωσεις δυτικά της Ναυπάκτου, ενώ υπάρχουν και είκοσι ακόμα περιπτώσεις καταναλωτών που δεν διαθέτουν καν υδρόμετρο.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε βάρος του συγκεκριμένου υπάλληλου που δεν κατέγραφε τους υδρομετρητές για άγνωστο λόγο, βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, ενώ συμπερασματικά τα ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ανταποκρίνονται σε πραγματικές καταναλώσεις που όμως δεν χρεώθηκαν σε βάθος δεκαετίας, γι’αυτό και οι οφειλές είναι πολύ υψηλές.

«Με τριμελή Επιτροπή κάναμε τις μετρήσεις και προέκυψαν αυτά τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης και θα μας κατατεθούν προτάσεις νομικών συμβούλων μας, ώστε να δούμε πως θα λυθεί το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που επεξεργαζόμαστε ώστε να μειωθούν οι οφειλές με το να βάλουμε τις καταναλώσεις σε μικρότερη κλίμακα, να κάνουμε ίσως κάποιες ρυθμίσεις κλπ» επισημαίνει ακόμη ο κ. Κοτρωνιάς, που παραπέμπει για περισσότερες απαντήσεις, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου.

πηγή: agriniopress.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

1 Σχόλιο

  1. anisixos

    ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ (ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΓΡΑΦΕ ΣΩΣΤΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ – ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΑΝ- ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ!!!! ΑΙΣΧΟΣ !!! ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !!! ΚΡΙΜΑ !!!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.