Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου για τους μαθητές που διαγωνίζονται φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στη θεία λειτουργία που έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Ο μητροπολίτης στο λόγο του σημείωσε πως στη διάρκεια της θείας λειτουργίας, έγινε αναφορά και μνημονεύτηκαν οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις και έδωσαν το παρών στον ιερό ναό αλλά και αυτοί που για διάφορους λόγους απουσίαζαν και όπως είπε, «ευχηθήκαμε να έχετε οι μαθητές καλή επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις, υπομονή και ψυχραιμία».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των μαθητών ενώ όπως είπε ευχή όλων είναι η σημερινή νέα γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και να ανατρέψουν  την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας καθώς σύμφωνα με τον μητροπολίτη, δεν περνούμε μια κρίση αξιών αλλά κρίση ανθρώπων.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης μαζί με το αντίδωρο μοίρασε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια ευχή και ένα στυλό για τα γραπτά τους. Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στην αίθουσα του ιερού ναού.

 

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook111Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.