Ελαφρύνσεις για τους μη έχοντες και τους ευπαθείς ζήτησε με πρόταση της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

 Δυστυχώς ο τρόπος που λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του θεσμού, με αποτέλεσμα σοβαρά θέματα του Δήμου να συζητιούνται με άδεια τα περισσότερα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

 Αυτό συνέβη και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που για τρεις ώρες συζητούσε θέματα προ ημερήσιας διάταξης, τα περισσότερα των οποίων δεν είχαν τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως προβλέπει ο νόμος.

 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ, παρά τη σοβαρότητα που έχει ως θέμα, ήταν 12ο στην ημερήσια διάταξη με προφανή μεθόδευση από τη δημοτική αρχή να συζητηθεί σε άδεια αίθουσα.

 Η εισήγηση της δημοτικής αρχής, η οποία και υπερψηφίστηκε, ήταν να μην αλλάξει τίποτε σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής της ήταν η οριζόντια μείωση κατά 5%, σε όλους, έχοντες και μη έχοντες.

 Η ΑΔΚΝ κρίνοντας ότι η επιδεινούμενη οικονομική κρίση πλήττει ανεπανόρθωτα πλέον τους μη έχοντες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κατέθεσε και ψήφισε την εξής πρόταση με κριτήριο την ελάφρυνση των ομάδων αυτών.

  1. Για τις πολύτεκνες οικογένειες και αυτές που έχουν μέλος με ειδικές ανάγκες προτείνεται αντί της μείωσης επί της κατανάλωσης 40% να γίνει μείωση 50% αφού ληφθούν και εισοδηματικά κριτήρια.
  2. Για τα Α.Μ.Ε.Α. (με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 80%) αντί της μείωσης επί της κατανάλωσης 20% να γίνει μείωση 40% και αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων πρόνοιας κατά 20%.
  3. Για τους Απόρους το εισοδηματικό κριτήριο των 3.000 ευρώ ανά έτος να αυξηθεί στα κριτήρια που έχει η Πρόνοια για τους άπορους, δηλαδή σε 6.000 ευρώ, και τα 60 κ.μ. ανά εξάμηνο να γίνουν 80 κ.μ. ανά εξάμηνο.
  4. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες αντί της μείωσης επί της κατανάλωσης 20% να γίνει μείωση 40%.
  5. Για τους μακροχρόνια άνεργους αντί της μείωσης επί της κατανάλωσης 20% να γίνει μείωση 40%.

 Θεωρούμε ότι αυτού του είδους τις μειώσεις έχει ανάγκη η κοινωνία μας στις σημερινές συνθήκες. Η στήριξη των οικονομικά αδυνάτων είναι προτιμότερη από τη λαϊκίστικη οριζόντια μείωση του 5% σε όλους,  έχοντες και μη έχοντες.

Ναύπακτος 13/11/2015

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.