Ιδιαίτερα έντονο ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας, κατά τη συζήτηση των 2 πρώτων θεμάτων της ημερήσια διάταξης, σχετικά με την παραλαβή ή όχι του τουριστικού εντύπου υλικού αξίας 200.000 ευρώ.

Η πρόταση του εισηγητή και προέδρου του Δ.Σ. κ. Σιαμαντά ήταν να ανακληθεί ως μη νόμιμη η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για την μη παραλαβή του έργου, στηριζόμενος στο άρθρο 9 της διακήρυξης του προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η τήρηση των όρων της σύμβασης από την πλευρά του Δήμου είναι υποχρεωτική. Επίσης πρότεινε να παραληφθεί μεν το έργο, αλλά να υπολογισθεί και να επιβληθεί η ποινική ρήτρα στον ανάδοχο για την καθυστέρηση, όπως προβλέπεται από τη διακήρυξη.

Κατά της πρότασης παραλαβής τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ράπτης και Φράγκος. Ο κ. Ράπτης στάθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου έργου, κατηγορώντας την ανάδοχο εταιρία για αντιγραφή κειμένων και φωτογραφιών, από προηγούμενο ανάλογο έργο επί θητείας Παπαθανάση.

Ο κ. Φράγκος τόνισε πέραν των ποιοτικών χαρακτηριστικών, το εικονικό δελτίο αποστολής που στάλθηκε από την εταιρία.

Επίσης γνωστοποίησε στο σώμα ότι υπάρχει γνωμάτευση από τη νομική σύμβουλο του Δήμου, με ημερομηνία 19/10/2015, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε στην εισήγηση του κ. Σιαμαντά.

Έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Ζιαμπάρα, που κατηγόρησε τον Πρόεδρο και το Δήμαρχο για απόκρυψη εγγράφων σχετικά με την υπόθεση.

Ο κ. Μπουλές μίλησε για τραγική εικόνα της δημοτικής αρχής, και κατηγόρησε τους κ. Ράπτη και Φράγκο για αναφορές σε γκρίζες και μαύρες ζώνες σχετικά με το έργο που ξεκίνησε στη δική του θητεία, κάτι για το οποίο δήλωσε περήφανος. Επίσης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Φράγκο, ότι η διαφωνία που υπάρχει στη συμπολίτευση, έχει να κάνει με την απόφαση της Αιτωλικής να μην χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες συγγενικού προσώπου του κ. Φράγκου.

Ο κ. Γούλας στην τοποθέτησή του τόνισε ως μείζον θέμα το γενικότερο σχεδιασμό στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τόνισε το μεγάλο ποσό που δαπανάτε για κάτι που ήδη υπάρχει, ενώ θα μπορούσε να δαπανηθεί το ποσό αυτό για πολύ πιο χρήσιμη και αποδοτική τουριστική δράση.

Η μαραθώνια συζήτηση έληξε ύστερα από 3 ώρες με την ψηφοφορία, κατά την οποία η πρόταση του κ. Σιαμαντά πήρε 11 ψήφους (Κοτσανάς, Κανέλλος, Καρακώστας, Κονίδας, Κοτρωνιάς, Πολονύφης, Σιαμαντάς, Σύψας, Σωτηρόπουλος, Πατσαούρας, Τσουκαλάς), κατά της πρότασης ψήφισαν 6 (Ράπτης, Σαλαμούρας, Σμπούκη, Φράγκος, Γούλας, Τσαγκουρνός), ενώ την πρόταση της κ. Ζιαμπάρα ψήφισαν 3 (Μπουλές, Αγγελόπουλος, Ζιαμπάρα).

Share on Facebook7Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.