Στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης της περασμένης εβδομάδας, δεν έλειψαν και πάλι οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Με τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος ζήτησε από το σύνολο των μελών να διαφυλάξουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς δήμου και αντιδημαρχίας Πολιτισμού σχετικά με τη δημιουργία του ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου που θα έχει ως επίκεντρο τη Ναύπακτο.

Το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σιαμαντάς, ο οποίος εστίασε κατά κύριο λόγο την τοποθέτησή του στους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΑΔΚΝ του Γιάννη Μπουλέ, Βασίλης Αγγελόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελεί επικίνδυνο πολιτικά θέμα η αντιγραφή της στάσης Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο» από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κάτι που προς στιγμήν φάνηκε να ενοχλεί την παράταξη της αντιπολίτευσης, με τον κ.Μπουλέ να ζητά το λόγο, χωρίς ωστόσο να του δίδεται, μιας και η διαδικασία βρισκόταν στο στάδιο των ανακοινώσεων, όπως διευκρίνισε το προεδρείο. Ωστόσο, και μετά από την παρέμβαση που ζήτησε να κάνει επί προσωπικού ο κ.Αγγελόπουλος, ο ίδιος ανακάλεσε το χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με το δεύτερο να τον ευχαριστεί και να ζητά να  προχωρήσει η συνεδρίαση. Κάτι, που όπως φάνηκε, δεν ήταν και τόσο εύκολο.

«Οι καταγγελίες να φτάνουν μέχρι τέλους»

Επί της διαδικασίας ζήτησε να τοποθετηθεί ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας, σημειώνοντας πως όποιος έχει να καταγγείλει κάτι στο Σώμα, καλό θα ήταν να αναφέρεται στα γεγονότα μέχρι τέλους και όχι να αφήνει να αιωρούνται ζητήματα, σχολιάζοντας τα όσα γνωστοποίησε στο Σώμα κατά την περασμένη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ράπτης σχετικά με την παρουσία αδερφού αιρετού στη Μεσσίνα της Ιταλίας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως δήμαρχος. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος θέλησε και αυτός να επικεντρωθεί στο θέμα της δημιουργίας του ευρωπαϊκού Δικτύου με εκτενή μάλιστα αναφορά, σημειώνοντας στο τέλος αυτής ότι δε γνωστοποιήθηκε το όνομα του αδερφού του πρώην αντιδημάρχου από τους Ιταλούς.

«Φασιστικές εκτροπές»

Στη συνέχεια, με συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού σχετικά με το ποιος είναι ο αδερφός αντιδημάρχου που παρίστανε το Δήμαρχο, αλλά και για ποιο λόγο δε θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα, όπως είπε ο κ.Λουκόπουλος. Σημειώνεται τέλος, πως σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον κήπο του «Ξενία» ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Θωμά Κοτρωνιά και τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Ζιαμπάρα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σχολίασε πως «στον κήπο μπορούν να λένε ό,τι θέλουν«, με τον κ.Μπουλέ να κάνει λόγο για φασιστικές εκτροπές και να σχολιάζει αρνητικά συγκεκριμένες συμπεριφορές προς τα γυναικεία μέλη του Σώματος.

 

 

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.