Με δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον πρόεδρο Αντώνη Φράγκο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενημερώνει για τα δεδομένα που οδήγησαν στη «δυσάρεστη» όπως χαρακτηρίζεται «ενέργεια της αποξήλωσης των παιδικών χαρών στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής».

Αναλυτικότερα:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προ ολίγων ημερών προέβη στην αποξήλωση των παιδικών χαρών στις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής εκτελώντας την από 3 Απριλίου 2015 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν:

1. Το υπ’ αριθμ. 8221/26/2014 έγγραφο του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με θέμα : «Απομάκρυνση Παιδικών Χαρών από Χερσαία Ζώνη Λιμένα» στο οποίο επί λέξει αναφέρεται: «παρακαλούμε όπως απομακρύνεται ΑΜΕΣΑ από την Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ναυπάκτου τις παιδικές χαρές και τα παραρτήματα αυτών (μεμονωμένες κούνιες, παιχνίδια αυτών κ.α.). Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση επιβολής διοικητικών κυρώσεων ενημερώνοντας παράλληλα την Κτηματική Υπηρεσία και τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

2. Το υπ’ αριθμ. 1564/Φ400/000/2014 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο επί λέξει αναφέρεται: «Επειδή πουθενά δεν προβλέπεται από τις διατάξεις της αποφάσεως του Υπουργού Εσωτερικών η εγκατάσταση παιδικής χαράς σε δημόσια έκταση, παρακαλούμε όπως απομακρύνεται άμεσα από τις κοινόχρηστες ζώνες αιγιαλού και χερσαίας ζώνης λιμένα τις παιδικές χαρές και τα παραρτήματα αυτών.

Σε περίπτωση που εφεξής η Υπηρεσία μας από γενόμενες αυτοψίες διαπιστώσει της ύπαρξη τους στους χώρους αυτούς, θα λάβει ΑΜΕΣΑ τα εκ του νόμου προβλεπόμενα κατασταλτικά μέτρα, αλλά και θα ζητήσει από τον αρμόδιο Εισαγγελέα την άσκηση ποινικών διώξεων».

3. Το υπ’ αριθμ. 8221.Τ51Β/04/14 έγγραφο του Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίο – Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών σύμφωνα με το οποίο δεν εγκρίνεται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για την κατασκευή πιστοποιημένων πάρκων παιδικών χαρών στο παραλιακό μέτωπο Γριμπόβου και Ψανής και εντός της ΧΖΛ καθώς όπως αναφέρει «δεν συμφωνεί με παραχωρήσεις εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία χώρου αναψυχής παιδιών και συναφών λειτουργιών και δεν δύναται να παράσχει τη σύμφωνη γνώμη επί της Προγραμματικής Σύμβασης του θέματος».

4. Το από 10-05-15 έντυπο σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου και στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με το οποίο καλεί τη Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου να επιβάλλει κυρώσεις για τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τις διατάξει του Ν. 2971/01 και το Λιμενικό Ταμείο να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του φορέα (Δήμος Ναυπάκτου, Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου) που προέβη στην τοποθέτηση των παιδικών χαρών για να γίνουν οι σχετικές ενέργειες.

Υπο τα δεδομένα αυτά προβήκαμε στην δυσάρεστη ενέργεια της αποξήλωσης των παιδικών χαρών, η οποία, ωστόσο, ήταν επιβεβλημένη.

14/5/2015

Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Φράγκος

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter4Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.