Παραμένει αρνητική η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας απέναντι στο αίτημα του Δήμου Πατρέων για διάθεση των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας. Ενώ, η ίδια απάντηση δίνεται πλέον και σε σχετικό αίτημα που υπάρχει από τον Πύργο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, το σύνολο των παριστάμενων μελών δήλωσε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, με τοποθέτησή του ο Ντίνος Τσουκαλάς πρότεινε σε περίπτωση που υπάρξουν πιέσεις για το θέμα, να δρομολογηθούν κινητοποιήσεις, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου.

Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο είχε τεθεί επί τάπητος αίτημα του Δήμου Πατρέων, στον οποίο η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Ωστόσο, ο Δήμος Πατρέων δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη Δυτική Ελλάδα. Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο πρόεδρός της και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε την αλληλεγγύη από όλους τους ΧΥΤΑ προκειμένου να βοηθηθεί ο Πύργος. Όπως δήλωσε το θέμα θα λυθεί συλλογικά, και η ενότητα μεταξύ των δήμων και των ΦΟΔΣΑ είναι εκείνη που θα δώσει την λύση για την άμεση αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών, μιας και η Ηλεία είναι ο μόνη από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες που δεν διαθέτει ΧΥΤΑ. Στο ίδιο πλαίσιο κινούμενος και ο Περιφερειάχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο της επόμενης ημέρας που θα πρέπει να γίνει πράξη από την πλευρά του Πύργου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνον έτσι οι ΦΟΔΣΑ της Δυτικής Ελλάδας θα πειστούν να σταθούν αλληλέγγυοι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Εκείνο όμως που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Σαλαμούρα, είναι πως το κύτταρο του ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση και δε γίνεται να δεχθεί πρόσθετα απορρίμματα γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Ήδη το προηγούμενο διάστημα η Ναύπακτος είχε αποδεχθεί ανάλογα αιτήματα, όπως από την Αρχαία Ολυμπία, όμως πλέον τίθεται ζήτημα ορθής λειτουργίας.

IMGP3103.JPG IMGP3108.JPG IMGP3107.JPG IMGP3106.JPG IMGP3105.JPG IMGP3104.JPG IMGP3109.JPG

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.