Το θέμα της ανακοίνωσης των Οικολόγων Πρασίνων Δυτικής Ελλάδας στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την “επιζήμια επέμβαση” όπως τη χαρακτήρισαν “για την υγροτοπική περιοχή του καλαμιώνα που βρίσκεται στην περιοχή του Κρυονερίου, στη βάση του βουνού της Βαράσοβας”, σχολιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, μετά και τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΔΚΝ Σπύρος Τσέλιος.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς υπάρχει μία αναστάτωση στην περιοχή, καθώς συνεργεία προχώρησαν στον καθαρισμό της, ωστόσο μετά από καταγγελία των Οικολόγων Πρασίνων ζητήθηκαν διευκρινήσεις για το εάν πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή. Όπως τόνισε “από τη στιγμή που προστατεύεται η περιοχή δε θα συνεχίσουμε τις εργασίες”, για να καταλήξει, μετά και τις παρεμβάσεις τόσο του προέδρου της Κοινότητας του Γαλατά, Λευτέρη Μπαλωμένου, όσο και του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Τραχήλη, ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε ήπιας μορφής παρέμβαση προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Τραχήλης σχολίασε ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων να καθαριστεί η περιοχή και αναφερόμενος στη στάση των Οικολόγων Πρασίνων είπε ότι “έγιναν καταγγελίες που δεν τιμούν κανέναν”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το λόγο έλαβε και ο κ.Μπαλωμένος, ο οποίος δήλωσε ότι ο καθαρισμός έπρεπε να γίνει. “Οι καλαμιές μόνο προβλήματα προκαλούν. Εμείς θέλουμε το καλό της περιοχής μας και πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια του καθαρισμού. Δεν μπορεί να έρχεται ένας γραφικός και να σταματάει αυτή την προσπάθεια”, ανέφερε.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.