Μέλη της «Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών» του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα οι ναυπάκτιοι Σωτήρης Τσιλιγιάννης, Βασίλης Κωστούλας, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Γιάννης Λιανός και Βασίλης Μπακατσιάς πραγματοποιούν από το πρωί σειρά επισκέψεων στις ΔΟΥ Μεσολογγίου και Αγρινίου προκειμένου να παραδώσουν στους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών την επιστολή της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση των ΜΥΦ, αλλά και να ζητήσουν τη συνδρομή τους για διαβίβαση αυτής στο υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αντίστοιχη κίνηση με αυτή που πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη του Παραρτήματος της Αιτωλοακαρνανίας έχει γίνει και σε άλλες ΔΟΥ της χώρας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν λογιστές-φοροτεχνικοί από όλη τη χώρα οργανώθηκαν μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα του κλάδου. Προς τούτο συνέταξαν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο ανήρτησαν στο διαδίκτυο και σήμερα η ομάδα τους αριθμεί πανελλαδικά 9.000 μέλη.

Αναλυτικά η επιστολή που παρέδωσαν τα μέλη της «Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών» του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των επιχειρήσεων και όσων ασχολούνται με τη λογιστική-φοροτεχνική τους υποστήριξη. Αφορά στο μέτρο της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για διασταύρωση συναλλαγών (ΜΥΦ) από το πρώτο λεπτό. Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης είναι τόσο προβληματική που έχει ήδη αναβληθεί – παραταθεί 4 μέχρι τώρα φορές. Προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την παράλογη και χωρίς δημοσιονομικό όφελος κατάσταση υπάρχει η δυνατότητα βάσει των διατάξεων του άρθρου 14 του Ν. 4174/2013, με απόφαση μόνο της ΓΓ ΔΕ, να μετατεθεί ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων που αφορούν συναλλαγές της χρήσης 2014 έως 30/9, με όριο από τα 300.00 ευρώ, και με υποχρέωση ετήσιας και όχι τριμηνιαίας υποβολής. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Στη συνέχεια το ζήτημα μπορεί να τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση, καθώς υπάρχουν πολλές και καινοτόμες επεξεργασίες από τους συναδέλφους λογιστές και λογίστριες για την απλοποίηση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του συστήματος διασταύρωσης των συναλλαγών.
Χρειαζόμαστε τη συμπαράστασή σας στο ανωτέρω αίτημα και σας παρακαλούμε μέσω της εσωτερικής αλληλογραφίας της ΔΟΥ να το προωθήσετε στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Λογιστές Φοροτεχνικοί Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της «Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών

[φωτο: Χριστίνα Βασιλοπούλου]

logistes 5.jpg logistes 4.jpg logistes 3.jpg logistes 2.jpg logistes 1.jpg

Share on Facebook11Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.