Με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά, η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του Γιάννη Μπουλέ σχολιάζει την ανάκληση των αποφάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου σχετικά με τις μελέτες που αφορούν παρεμβάσεις στο Λιμάνι της πόλης. Μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης αναφέρει πως «την Τρίτη 29-3-2016 ο κ. Φράγκος έφερε ως θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου την ανάκληση της απόφασης 40/2016 που είχαμε καταγγείλει ως παράνομη. Και επιπλέον στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα έγινε και μερική ανάκληση της 38/2015 απόφασης σχετικά με την αποδοχή των υπολοίπων δωρεάν μελετών για το ίδιο θέμα, για τις οποίες δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία«.

Σημειώνει δε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή δια του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Φράγκου κόμπαζε για το έργο της κατασκευής βραχίονα για τον ελλιμενισμό σκαφών μπροστά στο αρχαίο λιμάνι της Ναυπάκτου. Μια τόσο σημαντική παρέμβαση, μπροστά στο γνωστότερο μνημείο της πόλης μας, που αποτελεί και την ταυτότητά της, η δημοτική αρχή αποφάσισε να την περάσει με μια παράτυπη διαδικασία και βεβαίως χωρίς την παραμικρή διαβούλευση ή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο. Η ΑΔΚΝ διαμαρτυρήθηκε έντονα διότι η παραλαβή της βυθομετρικής μελέτης δεν ήταν νόμιμη. Δεν ήταν επίσης νόμιμες οι διαδικασίες που ακολούθησε ο κ. πρόεδρος για την ανάθεση των υπόλοιπων μελετών που ο μελετητής τις προσφέρει δωρεάν !!! αλλά για την κατασκευή του έργου που θα ακολουθήσει προτείνει την δική του αποκλειστική πατέντα«.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»:

Ανάκληση αποφάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου σχετικά με τις μελέτες που αφορούν παρεμβάσεις στο Λιμάνι

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, θα περιμέναμε από τον πρόεδρο κ. Φράγκο να βγει ευθαρσώς και να ανακαλέσει τις ψευδείς καταγγελίες του εναντίον της παράταξής μας ότι παρακωλύουμε το έργο της δημοτικής αρχής.

Επειδή δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά του, ενημερώνουμε τους δημότες ότι την Τρίτη 29-3-2016 ο κ. Φράγκος έφερε ως θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου την ανάκληση της απόφασης 40/2016 που είχαμε καταγγείλει ως παράνομη. Και επιπλέον στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα έγινε και μερική ανάκληση της 38/2015 απόφασης σχετικά με την αποδοχή των υπολοίπων δωρεάν μελετών για το ίδιο θέμα, για τις οποίες δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Αφού κ. πρόεδρε είχατε ενεργήσει σωστά, γιατί ανακαλέσατε τις αποφάσεις;

Γιατί για το θέμα της ανάκλησης των αποφάσεων δεν κάνατε ούτε μια δήλωση, ενώ δεν χάνετε ευκαιρία να καταγγέλλετε με κάθε τρόπο και μέσο την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης;

Όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή δια του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Φράγκου κόμπαζε για το έργο της κατασκευής βραχίονα για τον ελλιμενισμό σκαφών μπροστά στο αρχαίο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Μια τόσο σημαντική παρέμβαση, μπροστά στο γνωστότερο μνημείο της πόλης μας, που αποτελεί και την ταυτότητά της, η δημοτική αρχή αποφάσισε να την περάσει με μια παράτυπη διαδικασία και βεβαίως χωρίς την παραμικρή διαβούλευση ή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η ΑΔΚΝ διαμαρτυρήθηκε έντονα διότι η παραλαβή της βυθομετρικής μελέτης δεν ήταν νόμιμη. Δεν ήταν επίσης νόμιμες οι διαδικασίες που ακολούθησε ο κ. πρόεδρος για την ανάθεση των υπόλοιπων μελετών που ο μελετητής τις προσφέρει δωρεάν !!! αλλά για την κατασκευή του έργου που θα ακολουθήσει προτείνει την δική του αποκλειστική πατέντα.

Αυτά και πολλά άλλα τα καταγγείλαμε με κάθε μέσο, γιατί είναι πρωτόγνωρα στο Δήμο μας. Όπως πρωτόγνωρη είναι και η διαδικασία της δημοτικής αρχής να υποβάλει τη μη σύννομη μελέτη στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται να γνωμοδοτήσουν, χωρίς να υποψιάζονται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή θέλει την μείζονα αντιπολίτευση σιωπηλό θεατή παράνομων ενεργειών;

Με το ψέμα και τη λασπολογία η δημοτική αρχή προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της. Χρεώνει τις αδυναμίες της στην δική μας παράταξη. Όμως το ψέμα έχει κοντά πόδια και η αλήθεια, έστω και με καθυστέρηση, λάμπει

Η ΑΔΚΝ συνεπής στις αρχές της και στο θεσμικό της ρόλο θα εκτελεί με αφοσίωση το έργο που της ανέθεσαν οι δημότες, που εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο. Θα ασκεί έλεγχο, θα στηρίζει κάθε νόμιμη ενέργεια και κάθε έργο προς το ουσιαστικό όφελος της κοινωνίας και θα έχει πάντα φωνή και άποψη.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.