Mε αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» εξέδωσε δελτίο τύπου, το οποίο συνοδεύει με στοιχεία της παράταξης που αφορούν στη σχολική στέγη στο Δήμο Ναυπακτίας.

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς πέρα από τις ευχές για δύναμη και πρόοδο, δεν μπορεί  να μην δημιουργεί σκέψεις, προβληματισμούς και συνειρμούς τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό όσο και για τις υποδομές της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δυστυχώς τα κενά στην κάλυψη των εκπαιδευτικών θέσεων είναι πολύ μεγάλα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά σε συνδυασμό  και με το χρόνιο και  τεράστιο ζήτημα της σχολικής στέγης, δεν μπορούν παρά να προβληματίζουν και να δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης όλων, σε όλα τα επίπεδα, με πρώτους τους φορείς της κεντρικής  και της περιφερειακής εξουσίας.

Ο σχεδιασμός, ο σωστός προγραμματισμός και η διεκδίκηση πρέπει να αποτελούν βασικούς άξονες για τη συνολική θεώρηση των προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσει όχι σε βραχυπρόθεσμη και αποσπασματική αλλά σε ουσιαστική και οριστική επίλυση κάθε προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε ένα δείγμα δουλειάς που είχε γίνει κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή για τη σχολική στέγη στη Ναύπακτο.

Με την επεξεργασία όλων των στοιχείων και τη βαθιά γνώση του θέματος συνεχίζουμε να συμβάλλουμε ως δημοτική παράταξη προκειμένου όλοι οι αρμόδιοι να διαμορφώσουν κοινή αντίληψη και να ληφθεί σωστή απόφαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Υπογραμμίζουμε ότι το θέμα αφορά όχι μόνο το σήμερα αλλά κυρίως το μέλλον της εκπαίδευσης στο Δήμο μας.

Ναύπακτος, 12 -9 – 2015

Σχολική Στέγη Δήμου Ναυπακτίας 2013

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.