αστυνομίαΑνακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία για τον εντοπισμό του 37χρονου που αγνοούταν στην Κάτω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας και που για τον εντοπισμό του υπήρξε κινητοποίηση από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διασώσης και ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Βρέθηκε μετά από έρευνες των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου και εθελοντών της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης, 37χρονος ορειβάτης, ο οποίος από χθες το απόγευμα, αναζητούνταν στην Ορεινή Ναυπακτία.

Ειδικότερα, ο 37χρονος χθες το μεσημέρι ξεκίνησε περίπατο αναψυχής από ξενώνα, όπου διέμενε στην Κάτω Χώρα Ναυπακτίας και κινούμενος σε μονοπάτια της περιοχής έχασε τον προσανατολισμό του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 17:00 και αμέσως αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή, όπου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αργά το βράδυ οι έρευνες των Αστυνομικών ενισχύθηκαν από εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αχαΐας, οι οποίοι αφού χωρίστηκαν σε ομάδες στις οποίες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί, συνέχισαν τις αναζητήσεις με αποτέλεσμα στις 04:00 τα ξημερώματα, ο 37χρονος να βρεθεί κοντά σε ποτάμι, στην περιοχή Αμπελακιώτισσα, καλά στην υγεία του.

Στον 37χρονο ημεδαπό προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ξενώνα όπου διέμενε.

Σημειώνεται ότι, για τον εντοπισμό του 37χρονου, οι Αστυνομικοί και οι εθελοντές αξιοποίησαν στοιχεία που προέκυψαν τόσο από φυσικές μεθόδους, όσο και από τεχνικά μέσα.

Στις έρευνες συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ειδικό κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.