Φίλοι Συνορειβάτες

 

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου για το Β΄εξάμηνο του 2017.

Πρόγραμμα με αναβάσεις σε όμορφα βουνά και κορυφές που τόσο αγαπήσαμε…

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε για να έχετε την ευκαιρία να γεμίσετε

από εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα.

Το πρόγραμμα,  δημιουργήθηκε ύστερα από προτάσεις των μελών του Συλλόγου μας και αφού ελήφθησαν υπ’ όψη αρκετές παράμετροι. Περιέχει ορειβατικές διαδρομές μεγάλου, μεσαίου και μικρού βαθμού δυσκολίας, ώστε να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες, αλλά και να ικανοποιούν «τα θέλω» όλων των μελών του Συλλόγου. Αυτό άλλωστε θα κρίνει αν το πρόγραμμα εξορμήσεων θα είναι επιτυχημένο στο τέλος του χρόνου, δηλαδή η ικανοποίηση των έμπειρων ορειβατών, αλλά και των νέων μελών του Συλλόγου μας, καθώς και η δυνατότητα που δίνει σε κάποιον να έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με τον Σύλλογο και τις εξορμήσεις που διοργανώνει.

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και αρκετά κοπιαστικό και αν λάβουμε υπ’ όψη την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, είναι πολύ

δύσκολο να ικανοποιήσει πλήρως όλα τα μέλη και τους φίλους μας. Όμως να είστε σίγουροι ότι γι’ αυτό προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις κι

εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσετε και θα στηρίξετε και αυτό το νέο πρόγραμμα. Άλλωστε ο στόχος είναι να βρεθούμε εκεί που όλοι αγαπάμε, στο βουνό και στην φύση. Δουλειά του Δ.Σ. είναι να προγραμματίσει να

βρεθούμε την κατάλληλη εποχή, στο κατάλληλο σημείο και να το κάνουμε αυτό με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Κάποια βουνά προσφέρονται να ορειβατήσουμε με ασφάλεια στο χιονισμένο πεδίο το χειμώνα, κάποια άλλα είναι πανέμορφα την άνοιξη και κάποια το φθινόπωρο γίνονται καμβάς χρωμάτων. Όλα όμως δίνουν αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που μόνο οι ορειβάτες καταλαβαίνουν και απολαμβάνουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους και για πολύ περισσότερους υλοποιώντας το πρόγραμμα ας έρθουμε περισσότερες φορές σε επαφή με τη φύση και αυτή θα μας αποζημιώσει. Θα γίνουμε πιο αυθεντικοί, πιο αυτόνομοι, πιο κοινωνικοί, πιο γαλήνιοι, πιο ισορροπημένοι ψυχικά και σωματικά. Επίσης θα μάθουμε να την σεβόμαστε, να την προστατεύουμε και να την αγαπάμε, γιατί η φύση είναι αυτή που μας προσφέρει όλα αυτά και είναι η πηγή της ζωής μας.

                                               

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017  – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018)

 

·    16-17 Σεπτεμβρίου 2017: Ορεινή Λευκάδα (29η ΣΟΣΔΕΗ)
·        23-24 Σεπτεμβρίου 2017:  ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
·     7-8 Οκτωβρίου 2017: ΤΑΥΓΕΤΟΣ (Προφ. Ηλίας υψ.2405μ.).
·        22 Οκτωβρίου 2017:   ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ (Πυραμίδα υψ.2348μ.).
·        5 Νοεμβρίου 2017:  ΑΝΝΙΝΟΣ (υψ.1702μ.).
·        19 Νοεμβρίου 2017: ΓΚΙΩΝΑ (Τραγονόρος υψ.2456μ.).
·        3 Δεκεμβρίου 2017: ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (Ωλενός υψ. 2223μ.).
·        17 Δεκεμβρίου 2017:  ΧΕΛΙΔΟΝΑ(υψ.1974μ.).
·        14 Ιανουαρίου 2018: ΚΛΟΚΟΒΑ ή ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ(υψ.1038μ.) (κοπή πίτας).

 

*Για κάθε εκδήλωση θα κυκλοφορεί κάθε φορά αναλυτικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορεί στα ΜΜΕ της περιοχής μας. Οι εκδρομές – αναβάσεις θα πραγματοποιούνται σίγουρα, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν έγκαιρα συμμετοχή.  

  

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Και να μην ξεχνάμε! Στα βουνά ανεβαίνουμε για την άσκηση και την ευχαρίστησή μας. Ποτέ δεν ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας. Καλό είναι να είμαστε σε ομάδες τουλάχιστον των τριών ατόμων για λόγους ασφαλείας.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

  • Η συμμετοχή στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.

Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις για μία φορά σε                                                    δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.

Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.

  • Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις  οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
  • Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης  ή των οικείων του/ης  σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης  κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας  ή και μετά το τέλος αυτής.
  • Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή κλπ.)
  • Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
  • Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις.
  • Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός.
  • Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ναυπάκτου, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.

 

 

 

Φίλε Συνορειβάτη –ισσα και Μέλος του Συλλόγου, ένα βασικό έσοδο του Συλλόγου μας είναι και η συνδρομή σου. Μην την ξεχνάς.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.