Διαβάστε το δελτίο τύπου για τον εορτασμό της Παναγίας της Ναυπακτιώτισσας, που πραγματοποιήθηκε της Κυριακή 4/10 στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως:

Πλήθος προσκυνητών την Κυριακή πρωί 4-10-2015, με ευλάβεια και πίστη στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως,  τίμησαν την Παναγία και την ιστορική αλλά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ναυπάκτου, της επικαλουμένης «Ναυπακτιώτισσα». Οι ιερές ακολουθίες, με τις βυζαντινές ψαλμωδίες των μοναχών, τελέστηκαν στον περικαλλέστατο Ναό της, που είναι αφιερωμένος στην τιμή και μνήμη της Παναγίας, στην προσκύνησης της ιερής της Εικόνας της Ναυπακτιωτίσσης και στο θαύμα της Νίκης της Ναυμαχίας του 1571.

Ο νέος αυτός ιερός Ναός, είναι το στολίδι της Ναυπακτίας και από τους σπάνιους ναούς της Ελλάδος, από πλευράς ωραιότητας και βυζαντινής ναοδομικής αρχιτεκτονικής.  Η αποπεράτωση του Ναού συνεχίζεται με τις χορηγίες και την βοήθεια των συλλόγων,  Αδελφότης Παναγία η Ναυπακτιώτισσα,  Φίλοι του Μοναστηριού, Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου και άλλων ευλαβών ιδιωτών εθελοντών, χορηγών και δωρητών.

Η Ναύπακτος είχε από τον πέμπτο αιώνα περικαλλέστατο Ναό αφιερωμένο στην Παναγία και στην Εικόνα της Παναγίας της Ναυπάκτου, που όμως, γκρεμίσθηκε από τους σεισμούς. Στα χίλια πεντακόσια χρόνια που πέρασαν, δεν έπαυσαν οι Χριστιανοί να τιμούν την θαυματουργή Εικόνα και έσπευδαν από όλα τα μέρη του γνωστού κόσμου να προσκυνήσουν και να παρακαλέσουν για το θαύμα. Και η Παναγία με τις προσευχές της στον Θεό, αλλά και με την ιδιαίτερη Χάρη του Θεού έκανε πλήθος θαυμάτων.

Ένα από τα πλέον γνωστά θαύματά της είναι και το θαύμα της νίκης των Ευρωπαίων στην κοσμοϊστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου του 1571. Σήμερα 7 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και όλου του χριστιανικού κόσμου γίνονται μεγάλες τελετές και Λιτανείες προς τιμήν της Παναγίας, που την ονομάζουν Παναγία της Ναυπάκτου-Madona di Lepanto, Παναγία της Νίκης, Παναγία βοήθεια, Παναγία του Ροζαρίου.

*περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Share on Facebook25Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.